”Kurt Cobainin kanssa työskentely oli tuskaa”

24.08.2011 15:45 -

Nirvanan Nevermind-klassikkoalbumin julkaisusta tulee syyskuussa kuluneeksi 20 vuotta. Levyn tuottaja Butch Vig kertoo tuoreessa haastattelussa, ettei nokkamies Kurt Cobainin kanssa työskentely ollut mutkatonta.

Butch Vig kertoo Rolling Stone -lehdelle, että Nevermind-levyn äänityssessioiden aikana Cobainin mielialat saattoivat vaihdella yhtäkkiä laidasta toiseen. Tämä aiheutti tuottajan mukaan ongelmia prosessin etenemisessä ja teki työnteosta tuskallista.

- Kurt oli valloittava ja älykäs, mutta hänen mielialansa vaihtelivat nopeasti. Hän saattoi olla täysin keskittynyt johonkin asiaan ja yhtäkkiä hän muuttui täysin toisenlaiseksi. Hän meni istumaan nurkkaan ja aivan kuin katosi jonnekin. En osannut suhtautua siihen.

- Saatoin olla keskittynyt miksaamiseen ja Kurt saattoi tulla keskeyttämään ja sanoa "haluan muuttaa kitarasaundiani. Tämän pitää kuulostaa enemmän Black Sabbathilta". Tuollaiset jutut olivat rasittavia.

Nevermind-levyn julkaisua juhlistetaan albumin massiivisella erikoispainoksella. Viisi levyä sisältävässä boksissa on mukana muun muassa pitkäsoiton uudelleen masteroitu versio, vaihtoehtoisia miksauksia sekä ennen julkaisematon keikkataltiointi.

Lähde: Rolling Stone

Kilpailut

Uusimmat