Robin saa haastajan, tältä kuulostaa espoolainen 12-vuotias Isac

28.01.2013 12:45 - Mikko Räsänen

Robinin jättimenestyksen imussa Suomeen on syntymässä kokonaan uusia lapsitähtien genre.

Suomessa oli runsaasti lapsitähtiä 90-luvun alussa, jolloin Tenavatähti-kilpailu työnsi heti markkinoille vuosittain. Kilpailun suosion hiipuessa katosivat myös lapsitähdet valokeilasta. Tilanne korjautui vuosi sitten, kun 13-vuotias Robin julkaisi ensilevynsä ja singahti samalla jättisuosioon. Robin-ilmiötä vauhditettiin myymällä hänen levyään alehintaan. Se kannatti, sillä vuoden aikana levyä myytiin yli 110 000 kappaletta.

Robinin huikea menestys rohkaisi myös muita levy-yhtiöitä panostamaan lapsitähtiin. Toukokuussa ilmestynyt 13-vuotiaan Tuulin esikoisalbumi myi sekin yli 20 000 kappaletta ja rikkoi platinarajan.

Nyt Robin on saamassa ensimmäisen todellisen poikapuolisen haastajan, sillä espoolainen Isac Elliot on julkaisemassa esikoislevyään. Vaikka Isac on vasta 12-vuotias, on hän jo todellinen konkari musiikin tekemisessä. Isan on kuulunut 7 vuotta arvostettiin Cantores Minores -poikakuoroon. Esiintymiskokemusta hän on saanut myös Svenska Teaternin suurmusikaaleista Cabaret ja Kristina från Duvemåla. Jälkimmäiseen hänet valitsivat koelauluista itse Abba-tähdet Benny Andersson ja Björn Ulvaeus.

Isacin Facebook-ryhmässä kerrotaan, että hän on solminut levytyssopimuksen Sony Musicin kanssa. Videoiden perusteella hän on jo päässyt studioon äänittämään levyä. Alla eräs studiossa kuvattu pätkä, jossa Isac näyttää laulutaitojaan laulamalla ilman säestystä.

Kilpailut

Uusimmat