Kuva: Shutterstock

Nyt on nimetty deittailutrendi, joka monesti johtaa yksinäisyyteen - "Huonoin mahdollinen päätös"

20.04.2018 16:15 - Iiro Myllymäki

Asiantuntijat varoittavat, että rakkauden löytymistä ei tule jättää sattuman varaan, vaan se vaatii aktiivista työtä.

Oletko kuullut serendipi-deittailusta? Tuskin, mutta nyt tästä haitallisesta deittailutavasta on kirjoitettu muun muassa Huffington Post -julkaisussa. Serendipisyys sanana viittaa sattumalta tehtyyn yllättävään löytöön, ja deittailuun sovellettuna sana tarkoittaa sitä, että jättää rakkauselämänsä sattuman varaan eikä näe tarpeeksi vaivaa todellisen tutustumisen eteen.

Moni sinkku on varmaankin syyllistynyt siihen, että juttelee hetken Tinder-osuman kanssa mutta ei missään kohtaa tee aloitetta kasvokkain näkemiseen. Lopulta kun kumpikaan ei tee aloitetta, keskustelu vain hiipuu ja molemmat osapuolet siirtyvät uusiin kohteisiin. Tällaisessa tilanteessa luotetaan siihen, että jotain parempaa on nurkan takana ja tästä syystä ei kannata satsata ihmiseen, joka ei heti herätä itsessä voimakasta tunnereaktiota.

Asiantuntijoiden mukaan tällainen treffien välttely ei ole lainkaan hyvästä. Deittailuasiantuntija Samantha Burnsin mukaan rakkauselämää ei kannata jättää sattuman varaan. Jos näin tekee, jää helposti yksin.

- Jotta saa kukoistavan rakkauselämän, pitää nähdä aktiivisesti vaivaa sen eteen, Burns sanoo.

Deittivalmentaja Alexis Mead sanoo, että serenpidi-deittailu ei ole mitenkään uusi ilmiö. Nykyaikaiset deittisovellukset kylläkin tekevät ihmisten ”selaamisesta” ja myös hylkäämisestä entistä helpompaa.

- Jos tavoitteena on päästä pitkään parisuhteeseen, serendipi-deittailu ei kanna pitkälle. Elämä ei toimi niin. Jos hylkäät jokaisen työhaastattelun tai viivytät talon ostamista toivoen, että jotain parempaa osuu kohdalle, heikennät päätöksentekotaitojasi niin paljon että niitä ei lopulta ole enää ollenkaan, Mead varoittaa.

Myös deittivalmentaja Joshua Pompey sanoo, että vaivannäkö deittailussa lopulta palkitaan pitkäkestoisella onnellisuudella.

- Nettideittailijoiden täytyy pitää katseensa palkinnossa, joka on kestävä onni. Ota pieni tauko deittailusta, jos koet väsyneesi siihen, mutta paino on sanalla ”pieni”. Parin kolmen viikon jälkeen palaa hommiin. Rakkauden jättäminen sattuman varaan on huonoin mahdollinen päätös.

Lue myös: "Sukellusveneily" on uusin kammottava deittailutrendi

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat