Imurointi on eniten riitoja aiheuttava kotityö suomalaiskodeissa

21.05.2014 11:00 - Reija Saarinen

Comfortin selvityksen mukaan imurointi aiheuttaa perheissä eniten kitkaa.

Comfort selvitti suomalaisten pyykinpesutottumuksia. Tutkimuksen mukaan pyykinpesu jää kodeissa useimmiten naisten vastuulle: yli 95 prosenttia suomalaisnaisista hoitaa pyykkinsä itse, kun miehistä pyykkihommiin joutuu vain noin puolet. Epätasainen työnjako ei kuitenkaan uhkaa kotirauhaa, sillä vain alle 5 % vastaajista pitää pyykinpesua eniten riitoja aiheuttavana kotityönä. Imurointi sen sijaan aiheuttaa kitkaa peräti neljäsosaan kotitalouksista.

Lähes kolme neljästä kyselyyn vastanneesta (74 %) kertoo pesevänsä pyykkinsä itse. Sukupuolten välillä on kuitenkin huomattava ero, sillä naisista vain alle 3 % kertoo puolisonsa hoitavan pyykinpesun, kun miespuolisista vastaajista yli 40 % kertoo delegoineensa pyykkihuollon paremmalle puoliskolleen.

Useimmiten suomalaisten pesukoneisiin eksyvä sinne kuulumaton esine on paperinenäliina. Rahan pesua pyykkäyksen lomassa kertoo harrasteensa liki puolet. Naisista joka kymmenes on epähuomissa pessyt pyykin mukana matkapuhelimen. Lisäksi kyselyn avoimissa vastauksissa pesukoneeseen kerrotaan eksyneen muun muassa TV:n kaukosäätimen, suklaapatukan ja Seiska-lehden.



Kilpailut

Uusimmat