Yllättävä tutkimustulos: Miehet hoitavat erotilanteet naisia paremmin

12.08.2014 15:30 - Susanna Karttunen

Miehet hoitavat tosielämässä erotilanteet paremmin kuin usein ajatellaan.

Perinteisesti ajatellaan, että miehet hoitavat erotilanteet huonosti. Tämä vaikutelma syntyy lukuisista elokuvista, joissa tarinan pahis on eron huonosti hoitava ääliömies. Mobiles-sivuston tutkimuksen mukaan miehet kuitenkin pelaavat erotilanteissa enemmän sääntöjen mukaan kuin naiset.

Tutkimuksen mukaan 60 prosenttia miehistä lopettaa parisuhteen kasvotusten tai puhelimessa. Naisista taas enemmistö, 55 prosenttia, ilmoittaa asiasta mieluummin tekstiviestillä, sähköpostilla tai sosiaalisessa mediassa.

94 prosenttia miehistä poistaa naisen elämästään melko nopeasti eron jälkeen. He poistavat naisen numeron kuukauden sisällä. Miehet, jotka säilyttävät numeron, usein toivovat, että palaavat vielä joskus yhteen entisen kumppaninsa kanssa.

Naiset keskittyvät erotilanteissa enemmän sosiaaliseen mediaan. He poistavat eksänsä kavereistaan ja hävittävät kaikki kuvat, joissa he ovat yhdessä. Miehet tekevät tätä vähemmän, mutta molempien sukupuolten edustajat ovat sitä mieltä, että on parempia aloittaa tyhjältä pöydältä. He eivät myöskään halua, että entinen heila pystyy vakoilemaan tuoreen sinkun tekemisiä sosiaalisen median avulla.

Erokäyttäytyminen vaihtelee myös iän mukaan. 18-24-vuotiaat tuntevat eniten syyllisyyttä kertoessaan haluavansa erota. Kuitenkin mitä vanhempia ihmiset ovat, sitä enemmän he välttelevät keskustelua asiasta ja kertovat asian siksi mieluiten esimerkiksi Facebookissa, eivätkä kasvotusten tai puhelimitse.

Uutisoimme aiemmin tyypillisimmistä erotilanteista. Artikkeliin pääset tästä.

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat