Tiesitkö? 12 erikoista faktaa peniksestä

19.09.2014 10:16 - Heli Thoren

Paljonko on kaloreita spermassa? Entä voiko kengännumerosta päätellä elimen koon?

Ei kai nainen koskaan voi tietää liikaa peniksestä? Ja monet faktoista saattavat tulla yllätyksenä miehillekin:

1. Hyvä kunto, hyvä penis

Hyvä fyysinen kunto ja peniksen kunto kulkevat täysin käsi kädessä. Jos miehellä on vaikeuksia esimerkiksi erektion kanssa, kannattaa kiinnittää huomiota hänen elämäntapoihinsa. Nukkuuko hän tarpeeksi? Onko mies kenties lihonut tai syökö hän epäterveellisesti? Kun mies voi fyysisesti hyvin, myös penis voi hyvin.

2. Penis voi katketa

Erektio syntyy, kun virtsaputken ympärillä oleva kudos täyttyy verellä. Oletko kuullut, että erektion aikana miehen penis voi "katketa"? Peniksessä ei kuitenkaan ole luita, vaan jos penis vahingoittuu on kyseessä aina kudosvamma. Tämä "katkeaminen" voi kuitenkin vaatia useita päiviä tai jopa viikkoja parantuakseen.

3. Koolla on väliä

Miehille koolla todella on väliä. Tutkimusten mukaan suurin osa miehistä stressaa peniksensä koosta - oli heillä sitten iso tai pieni.

4. Sitä voi kasvattaa

Italiassa testattiin metodia, jolla peniksen pituutta pyrittiin venyttämällä kasvattamaan. Metodia kutsutaan "tractioniksi", jossa penistä venytetään useita tunteja päivässä neljän kuukauden ajan. Kummallisinta oli, että metodi todella toimii. Testiryhmään kuuluneiden miesten penikset kasvoivat 1,5 - 2,5 senttiä.

5. Ympärileikkauksella ei merkitystä

Tutkimusten mukaan naisista tuntuu liki samalta harrastaa seksiä ympärileikatun miehen kanssa. Miehet sen sijaan saattavat olla peniksen osalta tuntoherkempiä, jos heitä ei ole ympärileikattu.

6. Sperma on kevyttä

Teelusikallisessa spermaa on noin 36 kaloria.

7. Kengännumerolla ei ole merkitystä

Myytti siitä, että kengännumerolla on peniksen kokoon merkitystä on vain myytti. Tutkimusten mukaan suurijalkaisilla ei ole yhtään todennäköisemmin suuri penis.

8. Se joustaa

Stanford University tutki vuonna 2002 peniksen joustavuutta. Heille selvisi, että penis on yllättävän taipuisa elin - se pystyy esimerkiksi vääntymään täysin bumerangin muotoon yhdynnän aikana.

9. Tupakka on penikselle pahasta

Tutkimusten mukaan tupakointi vaikuttaa sekä halukkuuteen että erektion voimakkuuteen heikentävästi.

10. Kuin suuri klitoris

Kun tyttö- ja poikasikiöt ovat kohdussa, sukupuolielimet eivät eroa kovin suuresti toisistaan. Vasta kun mieshormonit vahvistuvat, penis alkaa muodostua omanlaisekseen. Tämän vuoksi penis ja klitoris ovat hyvin samankaltaisia esimerkiksi hermojen osalta.

11. Älä keskity vain penikseen

Alueet peniksen ympärillä voivat olla aivan yhtä tuntoherkkiä kuin penis on. Esimerkiksi peräaukon ja peniksen välinen ihoalue on tutkimuksissa todettu monilla miehillä yhtä herkäksi kuin itse penis.

12. Koko voi yllättää

Tutkimuksissa todettiin, että ne penikset, jotka ovat pienempiä lepotilassa kasvavat suhteessa enemmän. Peniksen kokoa erektiossa ei voi ennustaa lepotilan koosta. Tämän vuoksi lakanoiden välissä voidaan uuden kumppanin kanssa kokea yllätyksiä.


Mitä jos olisimme täysin rehellisiä harrastaessamme seksiä? Katso hulvaton video täällä.


Lähde: Womens Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat