Huuda, leiki ja hikoile - maailman menestyneimpien naisten neuvot stressin selätykseen koottiin

02.04.2015 19:45 - Reetta Haverinen

Angelina Jolie ja Michelle Obama tietävät taatusti, miltä stressi tuntuu ja kuinka sitä parhaiten hallitaan. Naisten rentoutumisvinkeistä kannattaa siis ottaa mallia.

Stressi on taatusti jokaiselle suomalaiselle tuttu asia. Paineita aiheuttavat niin työelämä, kotiaskareet, opiskelu, harrastukset kuin sosiaaliset suhteetkin. Vaikka stressi on lähes väistämätön asia kaiken ikäisten ihmisten elämässä, ei sen tule kuitenkaan hallita elämää. Kun arki alkaa olla yhtä oravanpyörää, alkaa se pian verottaa niin fyysistä kuin henkistäkin hyvinvointia.

Kuinka kaikesta työtaakasta ja juoksevien asioiden hoitamisesta sitten selviää selväjärkisenä? Vinkkejä elämän hallintaan voi ottaa esimerkiksi näiltä upeilta naisilta, jotka ovat menestyneet elämässään varsin mainiosti stressistä huolimatta.

Jolie leikkii ja värittää

Yksi Hollywoodin maineikkaimmista naistähdistä, Angelina Jolie, kertoo lievittävänsä stressiään viettämällä aikaa lastensa kanssa. Jolie kertoo, että värityskirjan värittely lattialla ja trampoliinilla hyppely antavat stressille tuntuvasti kyytiä. Hiljaiset meditaatiohetket eivät Jolien mukaan ole hänen juttunsa.

Girls-tv-sarjan käsikirjoittaja ja yksi sarjan pääosan esittäjistä Lena Dunham taas on täysin Jolien vastakohta. Dunham vannoo hiljentymisen voimaan ja ammentaa voimaa meditaatiohetkistä.

Treenituokioista rauhaa

Monien naisten esikuva Michelle Obama luottaa treenin parantavaan voimaan. Nainen kertoo lähtevänsä kuntosalille tai hyppäävänsä pyöränsä selkään silloin, kun stressi aikoo ottaa hänen elämässään liian suuren roolin.

Titanic-elokuvassa läpimurtoroolinsa tehnyt Kate Winslet kertoo pitävänsä elämänsä järjestyksessä ainoastaan hyvän etukäteissuunnittelun ansiosta. Nainen kertoo kirjoittavansa asioita ylös ja tapetoimalla jääkaappinsa oven muistilapuilla.

Lue myös: Kaataako stressi? 11 ruoka-ainetta parantamaan oloa

Lähde: Marie Claire

Kilpailut

Uusimmat