Kuva: AOP

Huhut Applen ympärillä kiihtyvät - merkittävä julkistus lähipäivinä?

19.10.2016 15:00 - Teknavi / Markus Lehtiniitty - mobiili.fi

Applen odotetaan esittelevän uudet MacBook-tietokoneet vielä tässä kuussa.

Applen odotetaan edelleen esittelevän uudet MacBookit vielä kuluvan lokakuun aikana. Uusi raportti japanilaissivusto Macotakaralta vahvistaa aiempia tietoja.

Macotakara perustaa raporttiin luotettavaan lähteeseen kiinalaisella alihankkijalla. Julkistuksen ohella Applen odotetaan myös toimittavan uudet MacBook Prot jo myös jälleenmyyjille tämän kuun aikana.

MacBook Pro on saamassa ensimmäisen merkittävän uudistuksensa neljään vuoteen. Aiemmin uudistuksiksi on jo huhuttu uutta näppäimistön ylimmän rivin tilalle tulevaa pitkulaista kosketusnäyttöriviä sekä Touch ID -sormenjälkitunnistinta. Nyt Macotakara toistaa myös tiedon USB-C-tyypin porteista Thunderbolt 3 -tuella. Apple luopuu tässä yhteydessä perinteisistä USB-porteista ja MagSafe-virtaliittimistä. Uusi MacBook Pro tulisi edelleen 13 ja 15 tuuman näytöillä.

Suurimpia uudistuksia odotetaan MacBook Prohon, mutta myös muu Applen MacBook-mallisto on uudistumassa. Macotakaran mukaan Apple aikoo lopettaa 11 tuuman MacBook Airin myynnin jatkaen vain 13-tuumaisen kanssa.

Todennäköisesti myös MacBook Air, mahdollisesti myös 12 tuuman MacBook ja Applen Mac mini, iMac ja Mac Pro voivat saada sisäisiä tekniikkamuutoksia.

Applen on aiemmin huhuttu mahdollisesti julkistavan MacBook-uutuutensa torstaina 27. lokakuuta. Se siirsi kyseiselle päivälle aluksi ajoitetun tulosjulkistuksensa kahta päivää aiemmaksi ”aikataulukonfliktin” vuoksi.

Lue myös: IPhone 7 kattavassa arvostelussa - kannattaako puhelimesta maksaa 800 euroa?

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat