Kuva: Fotolia

Puurolla merkittävä terveysvaikutus - jo lautasellinen päivässä auttaa

16.06.2016 20:45 - Pauliina Jokinen

Harvardin yliopisto selvitti kokojyvätuotteiden ehkäisevä vaikutusta syöpään sairastumiseen.

Tuoreen tutkimuksen mukaan kokojyvätuotteiden syömisellä on merkittäviä terveysvaikutuksia. Yllättäen kokojyvätuotteilla, ja erityisesti puurolla, havaittiin olevan syöpää ehkäisevä vaikutus.

Tutkijat havaitsivat, että tuloksia syntyi, jos söi 70 grammaa kokojyvätuotteita päivässä. Määrä vastaa noin lautasellista puuroa.

Perinteinen puuroaamiainen voikin alentaa syöpään kuolemisen riskiä peräti 22 prosenttia.

Harvardin yliopiston tekemässä tutkimuksessa analysoitiin 786 076 ihmisen terveyttä.

Lue myös: Juotko kahvia väsymykseen? Tulet vain entistä kiukkuisemmaksi

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat