Kuva: Fotolia

Ulkonäkö, hikoilu, epävarmuus - 8 asiaa, joista ei kannata välittää kuntosalilla

09.07.2016 18:15 - Iiro Myllymäki

Liika miettiminen ei edistä suoriutumistasi kuntosalilla lainkaan.

Kuntosalilla tulisi keskittyä vain omaan tekemiseensä, mutta monesti epämukavat ajatukset valtaavat mielen. On helppo olla liiankin itsetietoinen, varsinkin jos ei ole kuntosalitreenaamisen konkari. Popsugar-sivusto listasi kahdeksan yleistä ajatusta, joita kuntosaleilla mietitään, mutta jotka todellisuudessa voi jättää täysin omaan arvoonsa.


1. Et ole hyvässä kunnossa… vielä
Toinen toistaan timmimpien fitness-treenaajien keskellä voi tuntea olonsa muita huonommaksi. Tämä on turhaa, sillä kuntosalillahan ollaan juuri kehittymisen vuoksi, ei esittelemässä itseään.


2. Mitä sinulla on päällä
Tärkeintä on, että salivaatteissa on mukava olla ja treenata. Kalliit merkkivaatteet eivät ole välttämättömiä. Kunhan et mene salille farkuissa, kaikki on hyvin.


3. Et ole aivan varma, mitä olet tekemässä
Uusien laitteiden käytön opettelu voi ottaa oman aikansa. Kannattaa katsoa kuvalliset ohjeet laitteen sivusta, jos sellaiset sieltä löytyvät. Myös kuntosalin henkilökunnalta voi mennä kysymään neuvoja. He ovat siellä sinua varten.


4. Hikoilet
Kuntosalille ei tulla näyttämään hyvältä. Hikoilu kuuluu asiaan, ja se vain kertoo, että teet asiat oikealla intensiteetillä.


5. Miltä hiuksesi näyttävät
Jälleen kerran: kuntosalilla ei tulisi huolehtia siitä, miltä näyttää.


6. Joku katsoo sinua
Jos joku katselee sinua salilla, se kertoo siitä, että he eivät osaa keskittyä omaan tekemiseensä. Katseet tuskin ovat tuomitsevia. Voi olla, että joku katseleekin sinua ihastuneena ja haluaa kenties flirttailla kanssasi.


7. Joku juoksee nopeammin tai käyttää isompia painoja tai jaksaa kauemmin kuin sinä
Salilla itseään kannattaa vertailla vain omiin aiempiin suorituksiinsa. Muiden suorituksista voi ottaa motivaatiota, mutta ei kannata lannistua, jos ei ole samalla tasolla jonkun muun kanssa.


8. Haluat ottaa saliselfien silloin tällöin
Selfien ottaminen salilla on täysin ok. Kunhan et julkaise saliselfieitä joka päivä, kenenkään ei tulisi ärsyyntyä.

Lue myös: Mistä koostuu tehokas kuntosalitreeni? Suomalainen personal trainer kertoo

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat