Kuva: Fotolia

Treenaatko isoilla painoilla? Kevyet painot yhtä tehokkaita

14.07.2016 21:45 - Pauliina Jokinen

Painojen kilomäärillä ei välttämättä ole merkitystä lopputuloksen kannalta.

Kuntosalilla rehkiminen tuottaa varmasti tuloksia, jos vain jaksaa suunnata salille säännöllisesti ja tekee liikkeet oikein. Painavien painojen nostelu saattaa tuntua kuitenkin aloittelijasta jo ajatuksen tasolla hyvin rankalta.

Tuoreen tutkimuksen mukaan painojen kilomäärällä ei välttämättä olekaan suurta merkitystä lopputuloksen kannalta. Myös pienempien painojen nostelu voi antaa toivotun vaikutuksen.

Vaikka pienet painot saattavat kuulostaa houkuttelevammalta vaihtoehdolta, on tiukka rutistus silti tarpeellinen.

- Jos nostaa painoja siihen saakka, että on uupunut, ei ole väliä, ovatko painot painavia vai kevyitä, tutkija Stuart Phillips kertoo.

Tutkimuksessa kaksi verrokkiryhmää kuntoilivat 12 viikon ajan. Molemmat ryhmät nostivat painoja, kunnes eivät enää jaksaneet. Tämän jälkeen tutkijat analysoivat heidän lihasmassaansa ja verinäytteitä. Tutkijat havaitsivat kaikkien koehenkilöiden kasvattaneen lihasmassaa.

- Ne, jotka haluavat tulla vahvemmiksi, voivat pitää taukoa painavien painojen käytöstä, eikä se riskeeraa lihasten kasvua, Phillips kuvaili.

Phillips myös muistutti lihaskunnon kohottamisen aloittamisen olevan helpompaa pienemmillä painoilla, sillä kynnys ei tunnu liian suurelta.

Lue myös: Aurinko tekee iloiseksi, kylmyys hitaaksi - hämmästyttyvät tavat, joilla sää vaikuttaa mielialaan

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat