Kuva: Fotolia

Kaipaatko muutosta elämääsi? 5 tapaa saada vaihtelua

19.08.2016 11:15 - Emma Ylistalo

Vapaaehtoistyö tai unelmalomalle lähteminen ovat loistavia keinoja saada uutta virtaa elämääsi.

Toisinaan rauhallinenkin elämä voi aiheuttaa stressiä. Välillä saattaa nimittäin tuntua, että elämässään ei etene minnekään tai saavuta mitään uutta. Vaikka toiset ihmiset ovat täysin tyytyväisiä arkeensa ilman kummempia muutoksia, toiset saattavat kaivata toisinaan vaihtelua.

Jos sinusta tuntuu, että elämäsi tarvitsee hieman muutosta, on aika tehdä jotain. Lue alta viisi asiaa, joilla saat paikalleen juuttuneeseen elämään vähän liikettä.

1. Opiskele lisää

Jos olet joskus haaveillut uuden tutkinnon suorittamisesta, nyt voi olla sopiva hetki siihen. Monia koulutuksia on mahdollista tehdä myös esimerkiksi viikonloppuisin töiden ohella, jolloin elämänmuutos ei ole liian suuri. Jonkin uuden opiskeleminen voi myös auttaa muutoksiin työelämässä. Samalla tutustut luultavasti myös uusiin ihmisiin ja kasvat ihmisenä.

2. Lähde unelmalomallesi

Matkustaminen on yksi parhaista sijoituksista, joita voi tehdä. Uusien paikkojen, kulttuurien ja ihmisten kohtaaminen saa sinut tietoisemmaksi henkilökohtaisista vahvuuksista ja siitä, kuinka kommunikoit toisten kanssa. Se saa myös usein arvostamaan kotiaan aivan uudella tavalla.

Unelmakohteeseen matkustamisen ei myöskään tarvitse tyhjentää tiliäsi, vaan esimerkiksi sohvasurffaus on hyvä tapa matkustaa edullisesti. Kannattaa myös tutkia etukäteen matkakohteen ilmaiset tapahtumat ja aktiviteetit.

3. Kohtaa pelkosi

Mukavuusalueelta ulos astuminen on välttämätöntä kasvun ja muutoksen kannalta. Pelkojen kohtaaminen kannustaa kohti uusia tavoitteita ja lisää itseluottamusta. Toiset pelot saattavat jopa vaikeuttaa uraasi. Jos esimerkiksi pelkäät julkisesti puhumista, se voi estää sinua hakemasta paikkoihin, joissa se kuuluu työnkuvaan. Tällaisessa tilanteessa kannattaa ottaa esimerkiksi kurssi aiheeseen liittyen ja yrittää näin voittaa pelkonsa. Pyri venyttämään niitä rajoja, joita kuvittelet sinulla olevan kohtaamalla pelkosi.

4. Muuta uuteen kaupunkiin

Tapahtuipa muuton yhteydessä sitten muutos ilmastossa, kaupungin väkimäärässä, maisemissa tai kulttuurissa, toiseen kaupunkiin muuttaminen auttaa varmasti rikkomaan rutiinit. Jos etätyöt ovat mahdollisia, muutto ei välttämättä vaadi edes työpaikan vaihtamista. Haaveensa kannattaa sanoa työpaikalla ääneen, sillä myös työnantajalla saattaakin olla ratkaisu siihen, mitet voit tehdä työtäsi toisesta kaupungista.

5. Tee vapaaehtoistyötä

On monia loistavia tapoja lahjoittaa omaa aikaansa. Voit tehdä vapaaehtoistyötä niin eläinten parissa kuin lahjoittaa aikaasi vanhoille ihmisille. Vapaaehtoistyö auttaa muitakin kuin niitä, joita sinä autat. Se nimittäin auttaa sinua keskittymään positiiviseen tehtävään, joka puolestaan auttaa vähentämään stressiä. Se myös saa arvostamaan sitä, mitä sinulla jo on omassa elämässäsi.

Lähde: Lifehack

Lue myös: Mikä sinulle on tärkeintä elämässä? Selvitä helpolla tavalla

Kilpailut

Uusimmat