Kuva: Fotolia

Syö leivän sijaan riisiä, käytä kalorilaskuria... - Jutta Gustafsbergin vinkit hoikistumiseen

13.09.2016 18:45 - Senni Loikala

Fitnessvalmentaja paljastaa viisi täsmävinkkiä, joita kannattaa hyödyntää jo terveysremontin alkuvaiheessa.

Televisiostakin tuttu fitnessvalmentaja Jutta Gustafsberg, 42, kertoo Voice.fi-sivustolle viisi täsmävinkkiä, joita hoikempaa olemusta tavoittelevien kannattaa noudattaa. Lue ammattilaisen neuvot painonpudotukseen alta.

Syö 3-4 tunnin välein

Gustafsberg suosittelee muuttamaan ruokailuajat säännöllisiksi ja hylkäämään napostelun.

- Noin 3-4 tunnin välein pitäisi syödä, eikä siinä välissä saisi napostella. Kun pelkästään tämä saadaan muutettua, niin alkaa tapahtua, Gustagsberg kannustaa.

- Toki sillä on merkitystä, mitä syöt. Pitäisi osata rytmittää, milloin syödään proteiinia, hyviä rasvoja sekä hiilihydraatteja - ja missä suhteessa. Ei laihduttaminen silti mitään ydinfysiikkaa ole.

Opettele lukemaan tuoteselosteet

Sokeria on piilotettu moniin tuotteisiin, Gustafsberg muistuttaa. Jos tahdot pudottaa painoasi, kannattaa sinun valikoida ruokapöytääsi tuotteet, joissa ei ole piilotettua sokeria.

- Tuoteselosteita kannattaa opetella lukemaan. Maitohyllyssä voi olla esimerkiksi tuote, jossa lukee ”proteiinirahka”. Todellisuudessa siinä voi olla saman verran proteiinia kuin maitorahkassa ja hirveästi sokeria, fitnessvalmentaja toteaa.

Fitnessvalmentaja Jutta Gustafsberg suosittelee vähentämään leivän syöntiä, jos tahdot pudottaa painoasi. (kuva: AOP)

- Tuotteessa saattaa myös lukea esimerkiksi ”fitness” tai ”täysjyvä”, ja tällöin kannattaa aina tuoteselosteet tarkastaa. Itseäni on yllättänyt, että jopa suolaisissa valmisruoissa on sokeria. Älä luota siihen, mitä markkinamies on painanut purkin kylkeen.

Valmista ateria itse

Gustafsberg neuvoo jättämään valmisruokien syömisen. Yhdessä valmisruoassa saattaa olla yhtä paljon suolaa, kuin mikä on päiväsuositus.

- Nyrkkisääntönä on, että ruoka kannattaa tehdä itse. Kun ostat esimerkiksi broilerin leikkeet, valmistat ja maustat ne itse, niin tiedät, mitä saat.

Vähennä leivän syöntiä

Painoaan tarkkailevan kannattaa etsiä leivälle terveellisempi vaihtoehto, Gustafsberg neuvoo.

- Ihmiset syövät usein liikaa leipää. Se on aina ylimääräinen. Vaikka tumma leipä ei sinällään ole pahasta, niin voisi miettiä, ottaisiko mieluummin puuroa tai riisiä.

Hyödynnä kalorilaskureita

Gustafsberg suosittelee pitämään ruokapäiväkirjaa muutaman päivän ajan, ennen kuin lähtee toteuttamaan terveysremonttia. Tuona aikana tulee kirjata ylös, mitä on syönyt ja kuinka paljon on syönyt.

- Netistä löytyy kalorilaskureita, joiden avulla pystyy tarkastamaan, kuinka paljon syöt ylimääräisiä kaloreita päivässä.

Aiemmin Jutta Gustafsberg paljasti, mistä ihanteellinen iltapala koostuu. Lue hyödylliset vinkit tästä.

Kilpailut

Uusimmat