Kuva: Fotolia

8 kesäruokaa, joilla pääset pömppövatsasta nopeasti eroon

18.05.2017 12:15 - Karoliina Kotala - Luettu 12 029 kertaa

Pömpöttävä vatsa on monen harmi. Oikeilla eväillä pömpötyksestä voi kuitenkin päästä nopeastikin eroon.

Vatsan turvotukseen voi olla monta syytä; esimerkiksi kuukautiset tai vaikkapa nestehukka. Ratkaisu voi kuitenkin löytyä siitä, että ravintoa korjataan hiukan oikeaan suuntaan. Alla asiantuntijoiden kesäiset suosikkieväät niille, jotka parantavat oloa ja vähentävät vatsan pömpötystä:

Tuorekurkku

Kurkku sisältää antioksidanttia, joka vähentää turvotusta. Lisäksi niissä on runsaasti vettä, C-vitamiinia ja natriumia, jotka yhdessä vähentävät myös nesteen kertymistä kehoon. Muista syödä myös kurkun kuori, sillä sekin sisältää antioksidanttia, joka vähentää vatsan turvotusta.

Avokado

Avokado ei ole turhaan ylistetty hedelmä. Se on vähäsokerinen ja sisältää kuituja, jotka parantavat ruoansulatusta ja pitävät olon kylläisenä. Lisäksi ne vähentävät ilman muodostumista vatsaan ja siten myös vähentävät turvotusta.

Tomaatti

Kalium-pitoinen tomaatti vähentää turvotusta tehokkaasti. Ne ovat 95 prosenttisesti vettä ja erittäin vähäkalorisia. Niissä on myös runsaasti C-vitamiinia sekä antioksidantteja, jotka ovat tehokkaita vähentämään pömpötystä.

Kiivi

Kiivi sisältää aktinoidia, joka parantaa ruoansulatusta ja vähentää turvotusta. Kiivit ovat myös erinomainen kuidun lähde ja pitävät siten vatsan toiminnan aktiivisena.

Vesimeloni

Vesimelonista yli 90 prosenttia on vettä ja sitä kannattaakin nauttia, etenkin jos suolaa on tullut nauttia liikaa. Kun ruokavaliossa on liikaa suolaa, saa keho signaalin pitää kiinni kaikesta nesteestä, jota kehossa on liian suolan tasapainottamiseksi. Vesipitoiset ruoat, kuten vesimeloni on maukas keino päästä eroon liiasta suolasta kehossa ja vähentää turvotusta.

Marjat

Mustikat, mansikat ja vadelmat ovat myös nestepitoisia ja ovat erinomaisia turvotukselle. Niissä on myös paljon kuitua ja pitävät siten vatsan kunnossa ja kylläisenä pitkään.

Parsa

Parsa on luonnon oma diureetti, joka poistaa nestettä kehosta tehokkaasti. Se myös parantaa ruoansulatusta ja vähentää turvotusta. Parsa on lisäksi yksi ravinnepitoisimmista kasviksista ja kasvikunnan paras foolihapon lähde. Parsa on myös hyvin vähäkalorinen.

Lehtivihreä

Muun muassa pinaatti, lehtikaali ja lehtimangoldi sisältävät runsaasti magnesiumia, joka pitää nestetasapainon ja ruoansulatuksen kunnossa. Nauti myös runsaasti nestettä lehtivihreiden kanssa.

Lue myös: Hälyttävät mahasyövän oireet, joilla ei ole kivun kanssa mitään tekemistä

Lähde: Women’s Health Magazine

Arvostele artikkeli

Kuuntele ohjelmia ja lempikanavaa puhelimellasi

RadioPlay tarjoaa mielenkiintoisia sisältöjä kuunneltavaksi silloin kuin sinä haluat.

Lataa puhelimeesi RadioPlay -sovellus!

Lataa App Storesta Lataa Sovellus Google Play:stä

Uusimmat