Kuva: Fotolia

Salaisuudet terveeseen elämään? Lue, mitä kannattaa karsia arjestaan saman tien

25.06.2017 22:15 - Tiina Svensk

Uusia hyvinvointitrendejä tulee jatkuvasti, mutta oikeastaan huomio kannattaa kiinnittää hyviin perusteisiin.

Jos aiot tehdä kesän aikana hyvinvointiremontin, kannattaa uusien asioiden opettelun sijaan aivan ensimmäisenä karsia haitalliset tekijät pois omasta arjestaan.

Pop Sugarin sivuille listattiin, mitkä asiat kannattaa omasta elämästään karsia:

1. Negatiivinen puhuminen: Oletko koskaan miettinyt, millä tavalla itsellesi puhut? Tiedosta tapasi puhua itsellesi, sillä usein negatiivisuus kumpuaa tavasta, jolla itsellemme puhumme. Jos haluat voida hyvin, puhu itsellesi kauniisti.

2. Vaaka: Pop Sugarin mukaan jopa lääkärit ovat sitä mieltä, että vaa'an hylkääminen kannattaa. Vaaka kertoo ainoastaan painonumerosi - muitta kuinka pätevä mittari se oikein onkaan? Jos haluat esimerkiksi aloittaa treenaamisen ja muokata kehoasi, luota mittarina enemmän oloosi ja peilikuvaasi kuin pelkkään numerolukuun.

3. Treeni, jota inhoat: Kaikki eivät pidä juoksemisesta, ja se on täysin hyväksyttyä. Älä pakota enää itseäsi treenin pariin, mistä et todellisuudessa pidä. Sen sijaan käytä vapaa-aikasi siihen, että etsit lajin, josta oikeasti pidät.

4. Treenaaminen, koska haluat laihduttaa: Älä laihduta vain sen vuoksi, että sopisit muottiin tai koska elämä on parempaa pienempikokoisena. Todellisuudessa onnellisuus koittaa vasta, kun opit hyväksymään itsesi ja elämäsi sellaisena kuin se on.

5. Kalorien laskeminen: Nykyisin suhtautuminen ruokaan voi olla hyvinkin vääristynyttä. Sen sijaan, että laskisit kaloreita, opi nauttimaan ruuasta ja ruuanlaitosta. 

6. Stressi: Ennen kuin alat treenata tai viilata ruokavaliotasi, kiinnitä huomiota stressitasoihisi: stressillä on merkittävä vaikutus terveytemme eri osa-alueisiin ja terveyteemme myös pidemmällä aikavälillä. 

Lue myös: Älä anna pelon hallita elämääsi - 4 askelta, jotka auttavat sinut eroon tunteesta

Lue myös: Miten tärkeää seksi naisille on? Tutkimus selvitti

Lähde: Pop Sugar

Kilpailut

Uusimmat