Kuva: Fotolia

Haluatko aloittaa aamusi virkeänä ja ilman kiirettä? 4 tehokasta vinkkiä aamu-uniselle

30.06.2017 15:45 - Emmi Moilanen

Pelkästään pitkistä kuumista suihkuista luopuminen aamuisin voi nostaa vireystasoa merkittävästi.

Aamu-unisia henkilöitä neuvotaan usein lopettamaan torkuttaminen ja kehotetaan nousemaan ylös sängystä heti, kun herätyskello soi ensimmäisen kerran. Aamukiirettä on yleistä helpottaa myös valitsemalla seuraavan päivän vaatteet edellisenä iltana valmiiksi.

Pure Wow -sivusto listasi muut hyödylliset kikat, joiden avulla aamu-uninenkin käynnistää päivänsä hieman sutjakkaammin.

Älä ota pitkiä, kuumia suihkuja

Viidentoista minuutin lämmin suihku saattaa tuntua ihanalta ajatukselta aamuisin, mutta aiheuttaa todennäköisesti vain sen, että rentoutumisen seurauksena tunnet olosi entistä väsyneemmäksi. Siirrä siis tämä arkipäivän luksus mieluummin iltaan ja aloita aamusi sen sijaan lyhyellä, viileällä suihkulla, joka auttaa kohdistamaan energiasi kohti päivän haasteita.

Vältä liiallista määrää kofeiinia

Kahvin juomista aamuisin ei tarvitse lopettaa kokonaan, mutta olisi hyvä kiinnittää huomiota siihen, että sitä ei tule nauttineeksi heti ensimmäisenä tyhjään vatsaan. Pure WoW -sivuston artikkelissa todetaan, että useimmat ihmiset saavat parhaimman hyödyn aamukahvistaan irti vasta puoli kymmenen jälkeen aamulla. Jos tankkaat itsesi täyteen kofeiinia liian aikaisin, vaarana on, että elimistösi kortisolin eritys hidastuu. Tämä puolestaan voi hidastaa heräämistä ja energiatasosi nousemista.

Tee aamupala valmiiksi

Aamupala on päivän tärkein ateria, mutta aamuisin ei ole välttämätöntä kuluttaa kallisarvoisia minuutteja sen valmistamiseen. Nipistä edellisenä iltana aikaa kymmenen minuuttia ja tee itsellesi jääkaappiin odottamaan esimerkiksi tuorepuuro tai vihanneksilla täytetty sämpylä ja keitetyt kananmunat.

Älä selaa sosiaalista mediaa

Jos pidät heti heräämisen jälkeen näppisi erossa sosiaalisesta mediasta, säästät myös kallisarvoisia minuutteja muihin aamutoimiin. Lisäksi yritä välttää houkutusta tarkistaa sähköpostisi aamulla. Näin saat aloittaa päivän keskittyen vain itseesi, ilman mieleen palaavaa työstressiä tai hoitamattomia asioita.

Lue myös: Valitse aamupalasi viisaasti - saattaa tehdä sinusta aggressiivisen

Lue myös: Arkiset tavat, jotka vahingoittavat parisuhdetta - ethän sorru?

Lähde: Pure Wow

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat