Kuva: Fotolia

Tee painonpudotuksesta helpompaa - katso miten poltat rasvaa entistä tehokkaammin

06.09.2017 15:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Muutamalla neuvolla hommasta tulee hetkessä helpompaa.

Painon pudottamisen ei tarvitse olla hammasten kiristelyä tai liian tiukkoja sääntöjä. Homma nimittäin hoituu suhteellisen helposti, kunhan pitää muutamasta säännöstä kiinni.

On tietenkin selvää, että toisilla aineenvaihdunta toimii toisia nopeammin, mutta onneksi sitäkin voi itse tehostaa.

Daily Star -sivuston mukaan on olemassa neljä erilaista keinoa, jotka tehostavat rasvan polttoa. Ne kannattaakin ottaa haltuun, jos tavoitteena on timmimpi vartalo.

1. Aloita aamu vedellä

Asiantuntijoiden mukaan aamu kannattaa aloitta lasillisella jääkylmää vettä. Se käynnistää aineenvaihdunnan hetkessä. Tämän lisäksi kannattaa nauttia kunnollinen aamupala, joka pitää nälän kurissa pitkälle aamupäivään saakka.

2. Syö aineenvaihduntaa kiihdyttäviä ruoka-aineita

On olemassa tiettyjä ruoka-aineita, jotka nopeuttavat aineenvaihduntaa. Niitä kannattaakin nauttia säännöllisesti. Tällaisia ruokia ovat muun muassa sitruuna, greippi, vadelma, vesimeloni, selleri, porkkana, pinaatti sekä bataatti.

3. Liiku oikein

Painonpudotuksen ja rasvan polton kannalta on tärkeää myös liikkua oikein. Esimerkiksi painoilla tehtävä treeni on loistava, sillä lihaskudos polttaa enemmän kaloreita kuin rasvakudos, joten lihaksen lisääminen tehostaa laihtumista.

Kannattaa siis tehdä voimatreeniä ainakin kahdesti viikossa. Sen lisäksi kannattaa myös tehdä sykettä nostattavaa treeniä, kuten juoksua.

4. Älä näe nälkää

Moni kuvittelee valheellisesti, että itsensä nälkiinnyttäminen on oiva tapa pudottaa painoa. Todellisuudessa se on kaikkea muuta. Kun kalorimäärää rajoitetaan liikaa, ei keholla ole energiaa tehdä mitään. Tämä taas hidastaa aineenvaihduntaa ja heikentää painon pudottamista. Siksi kannattaa pitää huoli siitä, että syö säännöllisesti. Näin aineenvaihdunta pysyy käynnissä koko ajan.

Lue myös: Jännittääkö kuntosalilla treenaaminen? 5 askelta itsevarmempaan kuntoiluun

Lue myös: Treenaa kotona näkyviä tuloksia - fitnessvalmentaja paljastaa vinkkinsä

Lähde: Daily Star

Kilpailut

Uusimmat