Kuva: Shutterstock

Nukuitko jälleen huonosti? 5 mahdollista syytä, jotka valvottavat sinua öisin

30.03.2018 20:15 - Senja Rapila / senja.rapila@bauermedia.fi

Muun muassa liika kuumuus huoneessa voi aiheuttaa levottomuutta ja unettomuutta.

Jos huomaat heräileväsi jatkuvasti yöllä, kannattaa syy heräilyyn selvittää. Women's Health -julkaisu on listannut nyt viisi erilaista syytä, jotka voivat olla syypäitä yölliseen heräilyyn. Voit katsoa julkaisun listaamat asiat alapuolelta.

1. Virtsaamisen tarve

Jos huomaat herääväsi yöllä kolme tai neljäkin kertaa pissalle, vaikka oletkin yrittänyt rajoittaa nesteiden juomista iltaisin, kannattaa kokeilla veden nauttimista ennen nukkumaanmenoa. Lisää veteen vain ripaus suolaa, Women's Health -julkaisussa vinkataan.

Jos juot liikaa vettä, mutta saat liian vähän suolaa, voi se olla syy jatkuvalle vessassa ramppaamiselle öisin.

2. Sinulla on liian kuuma

Kuumuuden tunteen kanssa voi olla vaikea saada unenpäästä kiinni. Huoneen lämpötila, univaatteesi ja sängyn tekstiilit vaikuttavat kaikki siihen, kuinka kuuma sinulla tulee öisin. Kokeile myös säätää huoneesi lämpötila 15-18 celciusasteeseen, joka on monille ideaali.

3. Myöhäiset sometukset

Jos iltarutiineihisi kuuluu sosiaalisessa mediassa seikkailu, voi se olla syy huonoon uneesi. Sinivalolle altistuminen ennen nukkumaanmenoa aiheuttaa sen, että kroppasi ei tuota melatoniinia, unihormonia.

Luovu siis älypuhelimista, tableteista ja tietokoneista vähintään tunti ennen nukkumaanmenoa. Himmennä myös huoneen valoa ja rauhoitu. Jos et pysty olla täysin erossa elektronisista laitteista, säädä niiden näyttöjen kirkkautta mahdollisimman pienelle.

4. Alkoholi

Vaikka yksi tai kaksi olutta tekisivät sinusta todella uneliaan ja onnistuisit nukahtamaan nopeasti, voi se vaikuttaa unesi laatuun negatiivisesti.

5. Stressi

Stressi voi todella vaikuttaa unemme laatuun heikentävästi. Tämän vuoksi kannattaakin kokeilla meditaatiota tai muita rentoutumiskeinoja aina ennen nukkumaanmenoa, mikäli on todella stressaantunut. Stressi voi aiheuttaa muun muassa selittämätöntä heräilyä yöllä.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Uudenlainen unihäiriö yleistyy - ethän sinä kärsi orthosomniasta?

Lue myös: Huonosti nukuttu yö takana? Ruoka-aineet, jotka väsyneen tulisi lisätä ruokavalioonsa

Kilpailut

Uusimmat