Kuva: Shutterstock

Uskotko olevasi liian kiireinen treenaamaan? Et enää luettuasi personal trainerin vinkit

10.08.2018 12:15 - Katariina Auvinen

Voit nipistää päivästäsi muutaman minuutin tehokkaalle treenille helposti.

Monet kokevat olevansa arkisin aivan liian kiireisiä, jotta he ehtisivät treenaamaan. Monelle haasteita tuovat niin työ, lapset kuin arkiset askareetkin. Treeni saattaa tuntua kaiken jälkeen jopa uuvuttavalta. 

Elite Daily -julkaisu haastatteli personal trainer, Kelly Morgania, joka antoi täsmävinkit siihen, miten voit onnistua treenaamaan kiireisenäkin päivänä. 

1. Kokeile Tabataa

Tabata on tehokas treeni, jossa tehdään neljä minuuttia yhtä treenisarjaa kovalla sykkeellä. Sen jälkeen vaihdetaan liikettä. Treenistä on eri muotoja, mutta kaikille on yhteistä, että treeni tehdään mahdollisimman kovalla temmolla ja sykkeellä, jotta se on mahdollisimman tehokas.

Morgan kertoo, että tähän treenimuotoon on varmasti aikaa jokaisella. Katso esimerkkitreeni alta. 

2. Lankuta 

Lankku on nopea ja tehokas treeni, joka rasittaa monia lihaksia tasapuolisesti. Se auttaa muun muassa keskivartaloasi pysymään kunnossa. Monesti lankuttaminen ei edes näytä kovinkaan tehokkaalta, mutta asetuttuasi punnerrusasentoon, se todellakin polttelee! 

- Kun lankutat, jännität automaattisesti niin olkapäitäsi, käsiäsi, pakaroitasi, jalkojasi ja totta kai keskivartalon lihaksiasi, Morgan kertoo. 

Katso esimerkkitreeni alta. 

3. Kävele aina portaat, kun siihen on mahdollisuus 

Jos työpaikkasi on ylemmässä kerroksessa, kävele portaat, jos vain mahdollista. Hyötyliikunnan lisäksi porrastreeni ei vie kauan aikaa, joten Morgan suosittelee sitä kiireiselle. 

- Valitse portaat, juokse ne ylös, kävele alas ja toista sama juttu niin kauan kuin jaksat, Morgan neuvoo. 

Katso esimerkkitreeni alta.

4. Tee kyykkyjä ja askelkyykkyjä päivän mittaan 

Askelkyykyt ja kyykyt ovat molemmat erittäin hyviä liikkeitä ja mikä parasta, ne eivät vaadi kuntosalia tai laitteita. 

- Voit tehdä kyykkyjä esimerkiksi, kun peset hampaitasi tai laitat ruokaa keittiössä, Morgan kertoo. 

5. Burpeet 

Ne, jotka ovat tehneet burpeita tietävät sen, kuinka tehokas tämä yleisliike voi olla. Tämä yleisliike on rankka, mutta äärimmäisen tehokas, jonka takia sitä suositaankin nykyisin hyvin monissa treeneissä. 

- Voit kokeilla erilaisia variaatioita liikkeestä. Voit vaikkapa käyttää painovyötä, joka tuo lisää vastusta liikkeisiin, Morgan kertoo. 

Lue myös: Kaipaatko inspiraatiota treenipukeutumiseen? 4 ihanaa tyylitärppiä Jennifer Lopezilta

Lähde: Elite Daily 

Kilpailut

Uusimmat