Kuva: Shutterstock

5 erinomaista syytä, miksi aamutreeni kannattaa - kokeile jo huomenna

06.11.2018 14:15 - Emmi Moilanen

Aamuisin treenaaminen parantaa unenlaatua sekä auttaa tekemään terveellisempiä valintoja läpi päivän.

Urheilu on yksi parhaimmista keinoista pitää huolta omasta terveydestä. Säännöllinen treeni kohottaa mielialaa ja saa olon tuntumaan energiseltä. Health.com-sivusto kokosi yhteen syyt, minkä takia urheilu kannattaa erityisesti aamuisin. Voit lukea asiantuntijoiden vastaukset alta.

Teet terveellisempiä valintoja läpi päivän

- Kun aloitat päivän hellimällä terveyttäsi, todennäköisesti yrität ylläpitää terveellisempiä valintoja, valmentaja Zack Daley.

Nukut paremmin öisin

National Sleep Foundationin tekemän tutkimuksen mukaan, aamunsa juoksumatolla aloittaneet henkilöt nukkuivat pidempään ja syvempää unta kuin vertailuryhmä, joka ei treenannut päivän alussa.

- Kun treenaan heti aamusta, nukahtaminen on helpompaa illalla. Jos urheilen myöhään, adrenaliini virtaa kehossa illalla tehdyn treenin jäljiltä, Daley kertoo.

Verenpaineesi laskee

Healthin artikkelissa todetaan, että aamutreeni saattaa laskea myös verenpainettasi. Artikkelissa kerrotaan tutkimuksesta, jonka puitteissa kolmeen ryhmään jaetut koehenkilöt treenasivat eri aikoihin: seitsemältä aamulla, yhdeltätoista aamupäivällä ja seitsemältä illalla.

Tutkijoille selvisi, että aamutreenaajien verenpaine oli alhaisempi ja treenin positiiviset vaikutukset jatkuivat läpi koko päivän.

Mielialasi on parempi koko päivän

- Urheilu lisää endorfiinien tuotantoa, jotka periaatteessa toimivat myös luonnollisena kipulääkkeenä, toteaa valmentaja Katherine Gundling.

Kun aivosi tunnistavat endorfiineja jo aikaisin aamulla, päiväsi alkaa todennäköisesti positiivisella ja optimistisella asenteella. Myös stressi ja ahdistus lievittyvät.

Voit pyhittää illat kaikelle muulle

Kun treenisuoritus on tehty alta pois heti aamusta, sinulle jää työpäivän jälkeen koko loppuilta aikaa muille harrastuksille tai rentoutumiselle. Healthin artikkelissa todetaan, että liikkuminen aamuisin sopiikin erityisesti kiireisille tyypeille, joilla on taipumus täyttää kalenterinsa täpötäyteen myös vapaa-aikanaan.

Lue myös: Taltuta selkäkipu nopeasti - vain kaksi venyttävää liikettä riittää

Lue myös: Lisää liikuntaa päiviisi ilman kuntosalilla hikoilua - 11 vinkkiä, jotka sopivat jokaiselle

Lue myös: Mitä enemmän hikoilee, sitä tehokkaampi treeni? Asiantuntija ottaa kantaa yleiseen uskomukseen

Lähde: Health

Kilpailut

Uusimmat