Kuva: Shutterstock

Stressi ja murheet valvottaa? 6 vinkkiä, jotka takaavat syvemmän yöunen

15.11.2018 17:15 - Emmi Moilanen

Magnesiumin lisääminen ruokavalioon voi lievittää stressiä sekä tehdä nukahtamisesta helpompaa.

Stressin ollessa pahimmillaan on mahdollista, että sen vaikutukset ulottuvat yöuniin saakka. Elite Daily kysyi asiantuntijoilta, millä keinoilla yöllistä heräilyä ja murehtimista voisi helpottaa. Suomensimme käytännöllisimmät vinkit alle.

1. Vaikka olisitkin valveilla, älä vilkuile paljonko kello on tai selaa puhelintasi. Psykiatri Michel Mennesonin mukaan unettoman olisi hyvä nousta sängystä jaloittelemaan hetkeksi. Myös kirjaan tai lehteen tarttuminen ja rauhallinen lukuhetki saa ajatukset muualle sekä jouduttaa nukahtamista.

2. Murheiden vaivatessa mieltä, kirjoita ne ylös. Tämä vanha mutta hyväksi havaittu lievittää stressiä ja voit palata mieltä painavien asioiden pariin uudelleen aamulla.

3. Syö iltapala viimeistään tuntia ennen nukahtamista. Myös liian täysi vatsa ja esimerkiksi sokeriset herkut voivat altistaa levottomalle unelle tai ahdistukselle. Mennesonin mukaan esimerkiksi hedelmä tai proteiinipitoinen iltapala on erinomainen vaihtoehto ennen unille käymistä.

4. Tee mielikuvaharjoitus. Aloita a-kirjaimesta ja visualisoi mielessäsi esine, joka alkaa kyseisellä kirjaimella. Tämän jälkeen siirry kirjaimeen b ja niin edelleen, Elite Dailyn artikkelissa vinkataan.

5. Lisää magnesiumia ruokavalioosi.

- Magnesium on luonnonmukainen keino ahdistuksen ja stressin lievittämiseen, terveusvalmentaja Danielle Keith kertoo.

Magnesiumia saat esimerkiksi avokadoista, tummasta suklaasta, pähkinöistä ja siemenistä.

6. Keitä itsellesi kupillinen kuumaa juomaa ja siemaile se hitaasti. Tämä niksi voi rentouttaa niin mieltä kuin kehoakin, sekä pääset samalla nauttimaan juoman lämmittävästä vaikutuksesta.

Lue myös: Epäsäännöllinen unirytmi ja taustamöly nukahtaessa - Iltarutiinit, jotka heikentävät muistiasi

Lue myös: Kuorsaajan vieressä nukkuminen voi olla vaaraksi terveydellesi

Lue myös: Lievitä stressiä syömällä – 7 ruoka-ainetta, jotka rauhoittavat hermojasi

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat