Kuva: Shutterstock

Ota syksyn ja talven ulkotreeneistä kaikki irti - vinkit esimerkiksi lumen ja mudan hyödyntämiseen

22.10.2020 19:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Talvi ei ole este ulkona treenaamiselle, päinvastoin.

Ilmat viilenevät ja vesi- ja lumisade saapuvat. Syksyllä ja talvella moni siirtää pääsääntöisesti treeninsä sisätiloihin, mutta koronapandemian aikana on suositeltavaa myös liikkua ulkona, jolloin tartuntariskikin on pienempi. 

Luminen talvi tai mutainen syyskeli kannattaakin ottaa osaksi treeniä. Näillä elementeillä saa nimittäin muokattua treenistä monesti vieläkin tehokkaampaa.

Professori Greg Whyte kertoo britten Metro-lehdessä tavoista, joita jokainen voi ulkotreeneissään hyödyntää.

1. Lehdet

Nappaa kasa lehtiä molempiin käsiin ja paiskaa ne maahan niin suurella voimalla, kuin vain pystyt. Liike on variaatio slam ballilla tehtävästä treenistä, jossa pallo paiskataan maahan. Tämä liike on tehokas ylävartalolle ja etenkin hartioille, ojentajille sekä olkalihakselle.

2. Lumi

Jos meillä on onnea, edessä on luminen talvi. Treenaaminen lumessa on tehokasta ja haastavaa. Lumihangessa kävely polttaa tehokkaasti rasvaa, sillä siinä joutuu käyttämään koko kehoa sekä tasapainoa tehokkaasti päästäkseen eteenpäin. 

3. Lätäkkö

Plyomterisen harjoituksen saa lähtemällä lenkille ja tekemällä lätäkköhyppyjä. Kun treeniin lisää lätäkköhyppyjä, syke nousee ja lihaskestävyys paranee. 

4. Muta

Mäkitreeni on tehokas tapa harjoittaa pakaralihaksia sekä kehittää kuntoa. Kun hommaan lisätään vielä mutainen ja liukas pinta, tulee treenistä todella tehokas. Liukas pinta aktivoi myös keskikehoa. 

Lue myös: Ota treenaaminen jälleen säännölliseksi tavaksi – helpot vinkit, joiden avulla onnistut

Lue myös: Ethän treenaa liian kovaa? Kehon 6 hälytysmerkkiä, joita kannattaa kuunnella

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat