Kuva: Shutterstock

Selätä kevätväsymys - 5 nopeaa keinoa lisäenergian varastoimiseen

02.05.2021 12:15 - Emmi Moilanen

Väsyneenä on hyvä pitää huolta siitä, että myös arkipäivät sisältävät jotakin itselle mieluista vapaa-ajan tekemistä.

Kevään saapuessa valon määrä lisääntyy ja osalle meistä kevätsäät voivatkin aiheuttaa normaalia voimakkaampaa väsymystä. Riittävä lepo ja terveellinen ruokavalio ovat erinomaisia tapoja huolehtia omasta jaksamisesta, mutta energian varastoimiseen voi vaikuttaa myös muilla useilla seikoilla.

Voit lukea alta Your Tango -sivuston kokoamat vinkit kevätväsymyksen selättämiseen.

5 keinoa väsymyksen torjumiseen:

1. Hidasta tahtia hetkeksi ja vedä syvään henkeä. Mieti, mitä asioita sinun on todella hoidettava juuri nyt ja mitä voit hyvällä omalla tunnolla jättää myöhemmäksi.

2. Harrasta lempeää liikuntaa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että jo 35 minuutin päivittäinen, rauhallinen kävelylenkki lievittää stressin ja ahdistuneisuuden oireita.

3. Pidä huolta siitä, että myös arkipäiväsi sisältävät jotain mieluista tekemistä – aktiviteetin ei tarvitse olla suurta, vaan jo kirjan lukeminen, uudessa kahvilassa käyminen tai ystävän tapaaminen tuovat energiaa arjen keskelle.

4. Etsi paikkoja, joissa sielusi lepää – olipa kyse sitten metsämaisemasta tai ihmisten katselusta kahvilan ikkunasta, opi tunnistamaan paikat, joissa rentoudut.

5. Muista kehua itseäsi. Sen sijaa, että keskittyisin murehtimaan tekemääsi mokaa töissä tai alati kasvavaa tehtävälistaa, kirjoita ylös asioita, joista olet ylpeä itsestäsi.

Lue myös: Uupumus, kuiva iho ja hiustenlähtö – Merkit, jotka kielivät hidastuneesta aineenvaihdunnasta

Lue myös: "Olen vain väsynyt" - Ihan tavallisetkin lausahdukset voivat kertoa toisen ihmisen masennuksesta

Lue myös: Näetkö jatkuvasti unia irtoavista hampaista? Asiantuntijat paljastavat, mitä se kertoo elämästäsi

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 7.4.2019.

Lähde: Your Tango

Kilpailut

Uusimmat