Nämä ovat halutuimmat kauneusleikkaukset Suomessa

07.06.2012 15:15 - Eeva Rajala

Esteettiset leikkaukset ovat lisääntymässä Suomessa. Plastiikkakirurgi Rolf Nordström tietää, mitä leikkauksia suomalaiset eniten kaipaavat.

- Miehillä yleisimmät toimenpiteet ovat hiustensiirto sekä silmäluomileikkaukset. Naisilla taas rintojen suurennus, rasvaimu sekä silmäluomileikkaukset, Nordström selventää Voicelle.

Nordströmin esteettisten leikkausten lisääntyminen johtuu siitä, että ihmisillä on enemmän rahaa käytettävissään, ja ihmiset haluavat huolehtia itsestään enemmän monella eri tavalla.

- Muun muassa ruokavalioilla, liikunnalla, pukeutumisella, kosmetologialla, hampaidenhoidolla ja yleensäkin terveyttään parantamalla. Myös joissain tapauksissa esteettisillä leikkauksilla, jos näistä keinoista ei ole apua, plastiikkakirurgi jatkaa.

Nordströmin mukaan on hyvin luonnollista, että ihminen pelkää myös ennenaikaista vanhenemista ja jos vain voivat välttää sitä leikkauksilla ja heillä on siihen varaa, ihmiset hyvin usein turvautuvat toimenpiteisiin. Nordströmin mukaan leikkaukset kehittyvät koko ajan: Ne ovat parempia, turvallisempia, ja niistä tiedetään enemmän.

Mikä vuodenaika sitten on kiireisintä aikaa, kun ihmiset haluavat parannella ulkonäköään?

- Meillä on aina jonoa, mutta sanoisin, että ihmiset heräävät keväällä ja katsovat itseään peilistä, miettivät ulkonäköään. Se heijastuu myös heidän kiinnostuksessaan korjata niitä ulkonäön puutteita, joita he mahdollisesti kokevat, plastiikkakirurgista sairaalaan Helsingissä pitävä Nordström jatkaa.

Uusimmat