Raha ei tee onnelliseksi – seksi tekee!

16.10.2012 21:15 - Eeva Rajala

Jos tarvitse lisää syitä, minkä takia kannattaa harrastaa petipuuhia, tässä kuusi hyvää syytä.

On totta, että seksin harrastaminen tekee onnellisemmaksi. Mutta tiesitkö, että se tuo ihmisen elämään enemmän onnellisuutta kuin roima palkankorotus?`

Prevention-lehti listasi kuusi hyvää syytä harrastaa säännöllisesti seksiä. Ja nyt puhutaan vain terveyshyödyistä.

1) Seksi vahvistaa vastustuskykyä
Flunssakaudella kuulee miljoona kertaa kehotuksen, että kädet pitää pestä ja aivastaessa suu pitää suojata. Omaa vastustuskykyä voi vahvistaa myös säännöllisellä seksillä. Amerikkalaistutkijat havaitsivat, että seksin harrastaminen kerran tai pari viikossa tekee jo ihmeitä immuunipuolustukselle.

2) Miesten kunto kiittää
Siis sekä "miehinen kunto" että miehen koko terveys. Amerikkalaistutkimuksen mukaan kolme kertaa tai useimmin viikossa seksiä harrastavilla miehillä on puolet pienempi riski sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin. Lisäksi säännöllinen seksi voi ehkäistä eturauhassyöpää.

3) Seksi tuo onnellisuutta enemmän kuin raha
Tutkimustulosten mukaan seksin säännöllinen harrastaminen tekee ihmisen paljon onnellisemmaksi kuin parempi palkka. Erään tutkimuksen mukaan avioliitossa elävät pitävät säännöllistä seksiä yhtä ihanana asiana kuin 100 000 dollarin lisätuloja vuodessa.

4) Poistaa kipua
Orgasmi lähettää oksitosiinia, rakkaushormonia, elimistöön. Tämä saa puolestaan endorfiinin eli mielihyvähormonin virtaamaan. Tämä puolestaan lievittää kipuja, muun muassa nivelissä.

5) Hävittää pahaa mieltä
Tämä vaikutus liittyy mielihyvähormoni endorfiiniin, jotka vievät masennuksen lievemmät oireet pois. Kannattaa pitää mielessä, että masennuksen hoitoon määrättävät SSRI-lääkkeet saavat aiheuttaa miehen spermassa geneettistä vahinkoa.

6) Seksi saa sinut näyttämään nuoremmalta ja elämään kauemmin
Jo pitkän aikaa on nautiskeltu tutkimustuloksista, joiden mukaan seksin harrastaminen useaan kertaan viikon aikana nuorentaa ihmistä ainakin seitsemällä vuodella - siis ulkoisesti. Nuorennuksen lisäksi se näyttää pitävän sinut elossa pidempään ja vartalon kiinteänä. Puolen tunnin seksisession kerrotaan polttavan 200 kaloria ja harjoittavan lukuisia lihaksia.

Lähde: Prevention

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat