Kansanterveyspalkinto jaettiin sydänterveyttä parantavasta työstä
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on myöntänyt tämän vuoden Kansanterveyspalkinnon HK Ruokatalolle.
THL:n vuosittainen palkinto nostaa esille valtakunnallisen terveysteon tai työn, joka edistää suomalaista kansanterveyttä. Tämän vuoden palkitsemisena perustana on työ, jota HK Ruokatalo on tehnyt viime vuosina tuotteidensa suolan ja kovan rasvan vähentämiseksi.
- Suomalaisten sydämille ja koko kansan terveydelle on tehnyt hyvää yrityksen tuotteiden muuttaminen ravitsemussuositusten perusteella, kertoo THL:n pääjohtaja Pekka Puska.
Suolan vähennys tuotteista on vuositasolla noin 60 000 kiloa verrattuna vuoteen 2007. Kehittämistyön tuloksena suomalaisten lautasilta on vähennetty myös kovaa rasvaa yli 100 000 kiloa vuoden 2011 aikana.
Lähde: THL
Kilpailut
Uusimmat
THL:n laskelma Orpon hallituksen leikkauksien vaikutuksista: yli satatuhatta pienituloista lisää
Kaksi 15-vuotiasta poikaa loukkaantui sähköpotkulautaonnettomuudessa Kuopiossa
Presidentti Stubb vierailee Ahvenanmaalla - luvassa myös avoin yleisötilaisuus
Ultra Bra täytti Olympiastadionin kahtena iltana peräkkäin - 'Kuin kirsikka upean kakun päällä'
Sopranos-näyttelijä Jerry Adler on kuollut
Näytä lisää