Kansanterveyspalkinto jaettiin sydänterveyttä parantavasta työstä

23.11.2012 20:15 - Eeva Rajala

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on myöntänyt tämän vuoden Kansanterveyspalkinnon HK Ruokatalolle. 

THL:n vuosittainen palkinto nostaa esille valtakunnallisen terveysteon tai työn, joka edistää suomalaista kansanterveyttä. Tämän vuoden palkitsemisena perustana on työ, jota HK Ruokatalo on tehnyt viime vuosina tuotteidensa suolan ja kovan rasvan vähentämiseksi.

- Suomalaisten sydämille ja koko kansan terveydelle on tehnyt hyvää yrityksen tuotteiden muuttaminen ravitsemussuositusten perusteella, kertoo THL:n pääjohtaja Pekka Puska.

Suolan vähennys tuotteista on vuositasolla noin 60 000 kiloa verrattuna vuoteen 2007. Kehittämistyön tuloksena suomalaisten lautasilta on vähennetty myös kovaa rasvaa yli 100 000 kiloa vuoden 2011 aikana.

Lähde: THL

Kilpailut

Uusimmat