Pesetkö treenivaatteesi oikein? Haju pois helpolla kikalla!

01.04.2013 20:15 - Laura Sulkava

Urheiluvaatteisiin saa kulumaan juuri niin paljon rahaa kuin lomakosta löytyy. Vaatteiden kulutus on kovaa ja haju tarttuu helposti treenatessa. Haju on mahdollista saada pois ilman, että vaatteet kuluvat käyttökelvottomiksi.

1. Enemmän hintaa - enemmän huolenpitoa

Mitä enemmän ostamasi treenivaate maksaa, sitä enemmän todennäköisesti se kaipaa huolenpitoa. Kannattaakin lukea vaatteen pesuohjeet ja surffailla vaatemerkin nettisivuilla tarkistamassa erityisiä hoito-ohjeita vaatteille. 

2. Pese kylmällä vedellä

Olipa vaate minkä hintainen tahansa, peukkusääntö urheiluvaatteille on pesu kylmällä vedellä. Vaikka kuuma pesu todennäköisesti poistaa vaatteista tehokkaammin ikävää hajua, niin se myös haalistaa ja kuluttaa vaatteet nopeammin käyttökelvottomiksi.

3. Pesuaine

Koska vaatteiden pesuun käytetään kylmää vettä, niin pesuainetta kannattaa lisätä tehostukseksi hieman enemmän pesuveteen. Vältä pesuaineita, jotka sisältävät valkaisuainetta tai huuhteluainetta.

4. Eroon hajuhaitasta

Useita pesukertoja ja haju ei katoa - tuntuuko tutulta? Hien hajusta on kuitenkin mahdollista päästä eroon. Saatuasi hikiset vaatteet pois päältäsi, huuhtele ne hetimmiten vedellä, jolloin osa hiestä poistuu vaatteista heti. Kotiin päästyäsi laita vaatteet veteen likoamaan pienen määrän pesuainetta, etikkaa sekä leivontasoodaa kanssa. Vaatteet voivan liota yön yli, antaa sitten kuivua ja pestä seuraavan koneellisen kanssa.

5. Unohda kuivuri

Urheiluvaatteita ei kannata laittaa kuivauskoneeseen, koska kuumuus yksinkertaisesti tuhoaa elastiset vaatteet.

Lähde: HelloBeautiful

Kilpailut

Uusimmat