Liian tiukat rintaliivit, huono ryhti - katso mistä sinun pääkipusi johtuu

16.07.2013 15:45 - Reija Saarinen

Pääkivulle on monia syitä, siksi kannattaakin selvittää mistä oma pääkipu johtuu. 

Pääkipu on inhottava vaiva, joka helposti pilaa päivän. Pääkivun saattaa aiheuttaa kuitenkin moni eri asia. Onkin tärkeää selvittää mistä oma päänsärky johtuu, sillä tämän jälkeen avun etsiminen on helpompaa. Alla kuusi erilaista kivun aiheuttajaa. 

Kipu pään takaosassa

Pään takaosassa oleva kipu saattaa olla merkki huonosta ryhdistä. Kun ihminen istuu huonossa asennossa, niskan lihakset jännittyvät ja tämä johtaa aikanaan pääkipuun. Osteopaatti Tim Allardyrcen mukaan pääkipu on todella yleistä niillä ihmisillä, jotka työskentelevät tietokoneella.

Kipu ohimoilla

Kipu ohimoilla on klassinen merkki siitä, että ihmisen tulee hakeutua silmälääkäriin. Jos ihminen joutuu taistelemaan nähdäkseen kunnolla, päädyt kärsimään ohimopäänsärystä. Silmälääkäreiden mukaan silmät olisi hyvä tarkastuttaa kahden vuoden välein. 

Kipu otsassa

Vääränlaisten rintaliivien pitäminen saattaa aiheuttaa kipua otsaan. Liian tiukkojen rintaliivien olkaimet painavat olkapäitä alas ja saattaa aiheuttaa painetta selkänikamaan. Tämä aiheuttaa päänsärkyä, joka tuntuu ympäri otsaa ja silmien ympärillä. Hyvin istuvien rintaliivien hankkiminen siis kannattaa.

Migreeni

Jos ihminen on herkkä valolle, kärsii käsien tunnottomuudesta ja visuaalisista vääristymistä, saattaa kyseessä olla migreeni. Suurin osa migreeniä sairastavista on naisia. Migreeni on myös osittain perinnöllistä. 

Krapulapäänsärky

Useat ovat varmasti kärsineet päänsärystä kostean illan jälkeen. Krapulapäänsärky johtuu kehon nestehukasta. Nesteytys onkin krapulapäänsäryn tärkein hoitokeino. Myös alhaiset glukoosi- ja fruktoositasot aiheuttavat päänsärkyä, joten kannattaa nauttia iso lasillinen appelsiinimehua ennen nukkumaan menoa, se saattaa hieman helpottaa seuraavaa aamua. 

Kipu pään yläosassa

Tämä on yleisin pääkivun muoto, ja sen saattaa aiheuttaa monikin asia. Liikunta, liiallinen nauru ja liiallinen uni saattavat laukaista tällaisen päänsäryn. Jotkut ihmiset saattavat saada pääkivun myös seksin aikana. 

Lähde:  The Sun

Kilpailut

Uusimmat