Miksi dieetti väsyttää? 5 yleistä virhettä

18.08.2013 08:15 - Laura Sulkava

Vääränlainen dieetti saattaa aiheuttaa väsymystä. Karsimalla väsymystä aiheuttavia tekijöitä saa laihdutuksen tuntumaan helpommalta.  

Seuraavat virheet aiheuttavat laihduttajalle väsyneen olon.

1. Liian pitkät välit ruokailujen välillä

Syömisen välillä ei tulisi olla pidempää aikaa kuin kaksi tuntia. Jos väli venyy, verensokerin ja energian taso laskee. Toiminta hidastuu ja ihminen tuntee olonsa väsyneeksi ja ärsyyntyneeksi. Syömisväli kannattaa pitää kahdessa tunnissa, jolloin päivän vireystaso pysyy yllä.

Verensokeri on alimmillaan aamulla, joten tunnin sisällä heräämisestä kannattaa syödä edes jotain pientä.

2. Sokerinen "valkoinen" aamupala

Valkoinen paahtoleipä sisältää nopeita hiilihydraatteja ja on huono vaihtoehto aamupalaksi.

Lisää aamupalaan kuitupitoisia ruokia kuten kaurapuuroa, ohraa tai pähkinöitä, jotka hidastavat sokerin ja rasvojen imeytymistä. Energiataso pysyy tällöin tasaisempana.

3. Valitset "väärät" vihannekset

Vaikka vihanneksissa ei ole vääriä vaihtoehtoja, niistä suositeltavimmat ovat parsakaali, kaali, ruusukaali, kukkakaali ja lehtikaali. Edellä mainitut saavat lihaksesi työskentelemään tehokkaammin etkä tunne oloasi väsyneeksi.

4. Vältät punaista lihaa

Jos vältät punaista lihaa, juot kahvia tai teetä, kuukautisesi kestävät pitkään tai ovat runsaat, saatat kärsiä raudan puutteesta ja kaivata tehokuuria. Rauta antaa puhtia ja kestävyyttä, ja sen puute aiheuttaa väsymystä.

5. Saat liian vähän hiilihydraatteja

Kehomme toimii hiilihydraateilla, ja niistä luopumalla olo tuntuu alituiseen väsyneeltä. Väsymys vaikuttaa työtehoon, muistiin ja päättelykykyyn. Hiilihydraatit auttavat polttamaan rasvaa ilman, että kilot lähtevät lihaksista.

Lisäämällä maltillisesti ruokavalioon kokojyvä pastaa tai perunaa saa pidettyä kehon tyytyväisenä laihdutuksesta huolimatta.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat