Paleletko usein? 5 helppoa keinoa vahvistaa verenkiertoa

11.09.2013 11:15 -

Kylmät kädet ja jalat voivat olla merkkinä heikosta ääreisverenkierrosta. Verenkiertoa voi vahvistaa yksinkertaisillakin keinoilla. 

Vaivaako sinua huono ääreisverenkierto? Jos varpaita ja sormia palelee lähes koko ajan erityisesti ilmojen viiletessä, lue seuraavat viisi helppoa vinkkiä vilkastuttaa veronkiertoasi.

1. Opi käyttämään mausteita

Lisää ruokiisi runsaasti verenkiertoa parantavia mausteita ja yrttejä, kuten chiliä, inkivääriä, valkosipulia, sipulia, piparjuurta, timjamia ja kurkumaa. Ja opettele tykkäämään currysta! Useissa curryruoissa on kaikkia useita edellä mainittuja mausteita.

2. Syö rautapitoista ruokaa

Rauta on välttämätöntä ravintoaine hapenkuljettamisessa. Jos heikko verenkierto johtuu raudan puutteesta, lisää ruokavalioosi punaista lihaa, maksaa, aprikooseja ja luumuja.

3. Vältä kylmiä juomia

Älä juo kylmiä juomia. Sitä vastoin juo kaikki juomat, myös veden, ainakin huoneenlämpöisenä.

4. Älä juo alkoholia

Vaikka alkoholin nauttiminen voi hetkellisesti saada aikaan lämmöntunteen, älä tuudittaudu uskoon, että se todellisuudessa lämmittäisi kehoasi. Päinvastoin, alkoholin nauttiminen erityisesti kylmissä olosuhteissa voi olla vaarallista, kun kehon oma lämpötila laskee, mutta alkoholin vaikutuksen alaisena sitä välttämättä ei huomaa.

5. Kokeile lääkekasveja

Mausteyrttien lisäksi kannattaa kokeilla kasveja, joiden tiedetään edistävän verenkiertoa. Näitä ovat muiden muassa neidonhiuspuu, mustikka, hevoskastanja, viikuna ja nokkonen.

Lähde: Body and Soul

Kilpailut

Uusimmat