Iskikö jännityspäänsärky? 3 tehokasta vinkkiä kivunpoistoon

05.12.2013 15:15 - Linda Arponen

Yhtäkkiä iskevää kovaa päänsärkyä voi lievittää muutenkin kuin lääkkeillä.

Stressaavissa tilanteissa kehon saattaa äkkiä vallata kivulias jännityspäänsärky. Näinä tuskaisina hetkinä voit yrittää testata seuraavia vinkkejä.

Avaa suu ja työnnä kieli ulos. Vaikka tämä näyttää typerältä, voi se todella auttaa. Näin siksi, että stressatessa ja ahdistuessa tulee alitajuisesti puristettua hampaita yhteen, mikä taas aiheuttaa jännityspäänsärkyä. Niinpä leuka on hyvä rentouttaa ja tämä onnistuu kielen ulostyöntämisellä. Tällä tavalla leukalihakset rentoutuvat automaattisesti ja kipu helpottuu. Vaihtoehtoisesti voit laittaa kynän hampaittesi väliin ilman, että puret sitä. Sen pitäisi vaikuttaa samalla tavalla.

Lisää piparminttua. Hiusrajaan ja ohimoille tiputeltu piparminttuöljy saa aikaan viilentävän tunteen, joka auttaa pään lihaksia rentoutumaan.

Pyörittele päätäsi. Pudota pääsi rintaasi ja rullaa sitä hyvin hitaasti vasemmalle olkapäälle, pidä tauko ja rullaa sen jälkeen oikealle olkapäälle. Pään pyörittely auttaa poistamaan niskan kireyttä, joka edistää päänsärkyä. Lämmin haude niskan päällä voi myös rentouttaa lihaksia.

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat