5 eksoottista raaka-ainetta, jotka auttavat painonpudotuksessa

28.01.2014 22:15 - Senni Loikala

Haluatko pudottaa painoa? Viisi eksoottista raaka-ainetta sopivat loistavasti kevyeen ruokavalioon. 

New York Daily News -lehti listasi viisi eksoottista ruoka-ainetta, joihin myös painonpudottajien kannattaa tutustua. 

Wakame-merilevä

Japanilainen wakame-merilevä muuttuu keitettäessä vihreäksi. Sen tiedetään olevan huomattavasti parempi kalsiumin lähde kuin maito. Wakame on myös hyvä raudan, kaliumin sekä B12- ja C -vitamiinien lähde. Painonpudottajien kannattaakin tutustua ruokiin, joissa wakamea käytetään raaka-aineena. 

Wakamea voit ostaa esimerkiksi täältä.

Goji-marjat

Kiinalaiset goji-marjat, joita kutsutaan myös susimarjoiksi, ovat oikeita terveyspommeja. Ne sisältävät runsaasti erilaisia aminohappoja, mineraaleja, rasvahappoja ja vitamiineja. Esimerkiksi Tiibetissä goji-marjoja on hyödynnetty pitkään silmien ja maksan suojelemisessa. Niiden väitetään parantavan verenkiertoa ja immuunisysteemiä. 

Goji-marjoja voit ostaa esimerkiksi täältä.

Agar

Agar on punalevästä peräisin oleva seos, jota käytetään eläinperäisen liivatteen sijaisena elintarviketeollisuudessa. Ainakin Japanissa on suosittua agaria hyödynnetään kuitenkin myös painonhallinnassa. Lisää gramma agaria kiehuvaan veteen, esimerkiksi teehen. Agar sopii käytettäväksi myös keittoihin. Agarin määrän kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä liiallisesti käytettynä se voi aiheuttaa laksatiivisia vaikutuksia.

Agaria voit ostaa esimerkiksi täältä.

Soba-Cha -tee

Itämainen Soba-Cha -tee on valmistettu paahdetuista tattarin siemenistä ja se sisältää runsaasti antioksidantteja. Kyseisen itämaisen teen juomisen väitetään hillitsevän ruokahalua. 

Soba-Cha -teetä voit ostaa ulkomaisesta nettikaupasta esimerkiksi täältä.

Acai-marjat

Nämä terveysmarjat kasvavat acai-palmuissa  Etelä-Amerikassa. Acai-marjat sisältävät runsaasti kuituja ja antioksidantteja ja niitä on saatavissa niin nesteen, kapseleiden kuin soseenkin muodossa.

Acai-marjoja voit ostaa esimerkiksi täältä.

Uutisoimme aiemmin helpoista tavoista, joilla paino pysyy kurissa. Lue lisää aiheesta täältä.

Lähde: New York Daily News

Kilpailut

Uusimmat