Ylensyömistä voi helpottaa pienen pienellä kikalla

20.03.2014 19:15 - Reija Saarinen

Jokainen saattaa sortua ylensyömiseen silloin tällöin. Onneksi tähänkin tapaan on olemassa hyvin helppo torjumiskeino.  

Ylensyönti on jokaiselle tuttua puuhaa. Varsinkin juhlapyhinä moni tulee syöneeksi aivan liikaa ja olo onkin hyvin tukala sen jälkeen. Onneksi tätäkin tapaa voi helpottaa yhdellä pienella niksillä. Tuoreen tutkimuksen mukaan punaisen chilin lisääminen ruokaan saattaa saada ihmisen syömään vähemmän.

Hollantilaistutkimuksessa oli mukana 15 ihmistä, joiden keski-ikä oli noin 30 vuotta. kohenkilöt kävivät läpi erilaisia kokeita 36 tunnin ajan. Ensimmäisessä testissä he söivät normaalin päiväkalorin määrän aamiaisella, joka sisälsi pateeta ja tomaattimehua. Toisessa osassa he nauttivat samaa ruokaa, mutta siihen oli lisätty hieman chiliä. Tämän jälkeen osallistujat söivät kahdesta samaa ruokaa, mutta aterioissa oli 75 prosenttia vähemmän kaloreita. Molempien aterioiden jälkeen osallistujat saivat syödä rajoittamattoman määrän pizzaa, joka sisälsi punaista chiliä.

Tulosten mukaan osallistujat söivät 30 prosenttia vähemmän pizzaa silloin, kun he söivät aikaisemmin chilillä maustettuja ruokia. He myös kertoivat olonsa kylläisemmäksi. Tutkijoiden mukaan chili saattaakin ehkäistä ylensyömistä, mutta vain silloin, kun sen kanssa nautitaan normaali kalorimäärä. Toisin sanoen chilien mausteisuus auttaa ihmistä syömään hitaammin ja vähemmän.

Aiemmin olemme uutisoineet siitä, että hedelmät saattavat pilata dieetin. Jutun löydät täältä.

Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat