Tehokkaimmat tavat onnellisuuden lisäämiseen selvitettiin - 5 keinoa ylitse muiden

15.04.2014 08:45 - Heli Thoren

Muutaman oivalluksen avulla voit kasvattaa onnesi määrää hurjasti.

Varmasti jokainen meistä tavoittelee onnea, kukin tavallaan. Time-lehti kartoitti onnellisuustutkimuksia ja keräsi artikkeliinsa faktoja onnesta kertovista kirjoista. Yksinkertaisimmillaan onni on omien ajatusten hallintaa.

1. Pysähtymisen taika

Kun tunnet onnea, pysähdy siihen hetkeen. Tunnustele tunteitasi ja kiitä hyvästä mielestä. Näin kasvatat samalla onnen hetkeä ja teet siitä merkityksellisemmän. Onnen hetket voivat olla pieniä, mutta kun huomioit nekin, onnen määrä elämässäsi kasvaa hetkessä.

Me suoritamme ja kiirehdimme arjessa. Monesti teemme kahta asiaa yhtä aikaa. Syömme ja katsomme televisiota. Tämä tarkoittaa sitä, että emme nauti voileivästämme yhtä paljon kuin silloin, kun keskittyisimme vain syömään. Samalla tavoin hukkaamme monta hetkeä arjen virtaan, joista voisimme olla todella onnellisia.

2. Huomaa kauneus

Tutkimusten mukaan ihmiset, jotka keskittyvät ihailemaan kauneutta ympärillään, ovat 12 % onnellisempia kuin ne, jotka eivät huomioi ympäristöään. Kauniit asiat tekevät onnellisiksi. Huomioi ne, ihaile ja fiilistele niitä. Kaikki auringonlaskusta, ystävän ihanan sinisiin silmiin tai vaatekaupan kukikkaaseen jakkuun kasvattavat onnea, kun huomioit ne.

3. Huomioi hyvä

Ne ihmiset, jotka pyrkivät keskittymään arjessa hyvään ja positiiviseen epäkohtien sijaan, olivat onnellisempia kuin ne, jotka huomioivat negatiiviset asiat. Se, mihin keskityt, kasvaa elämässäsi. Jos haluat nähdä kaikessa hyvää, hyvä lisääntyy ja löydät elämästäsi lisää ihania asioita.

Hyvän huomoiminen vaatii aluksi harjoittelua. Pinnistä ja keskity hyvään. Huomaat taian nopeasti, kun jaksat jatkaa. Valitse myönteisiä ajatuksia ja näkökulmia elämääsi ensin vaikka väkisin. Pikku hiljaa hyvän osuus elämässäsi kasvaa.

4. Ymmärrä, että aika kuluu

Kun elät hyvää hetkeä tai tunnet itsesi onnelliseksi, fiilistele hetkeä. Kun ymmärtää syvästi, että elämä koostuu hetkistä, jotka lipuvat hetkessä ohitsemme, osaamme tarttua niihin sillä hetkellä. Kun ymmärrämme, että elämä on jono hetkiä, osaamme suhtautua niihin arvostaen kiitollisuudella. Samalla onnen tunteemme kasvaa niitä hetkiä eläessä.

5. Jaa

Ystävät ja läheiset kasvattavat onnea, koska heidän kanssaan voit jakaa elämän hyvät hetket. Jaettaessa onni kasvaa. Vaikka kokisit jotakin yksin, vaikkapa kauniin auringonlaskun, jos sinulla on ystävä, kenelle voit kertoa siitä, se kasvattaa onneasi. Tutkimuksissa ne ihmiset, joilla on verkosto läheisiä ympärillään, ovat onnellisempia kuin ne, jotka eivät jakaneet hyviä hetkiään.


Elämä ei kaadu epäonnistumisiin. Ponnista ylös neljän vinkin avulla. Lue täällä.

Lähde: Time

Kilpailut

Uusimmat