Hoida auringonpolttama iho kuntoon – 5 vinkkiä

01.06.2014 12:15 - Linda Arponen

Auringossa palanutta ihoa on syytä hoitaa kunnolla, jotta se paranee mahdollisimman hyvin ja nopeasti.

Kaikki tietävät, että kesällä tulisi käyttää aurinkovoidetta. Joskus iho saattaa suojauksista huolimatta kuitenkin kärähtää.

Jos iho pääsee kunnolla palamaan, voi se alkaa kuoriutua ja hilseillä. Tuota hilseilyä voi kuitenkin hillitä ja niin kannattaakin tehdä, sillä joskus se voi jättää jälkeensä ikävät arvet.

Mikäli ihosi joutuu auringonpolttamaksi, kokeile lievittää kipua ja hilseilyä seuraavilla vinkeillä.

Älä raavi

Paras keino hilseilevän ihon hoitoon on se, ettei sitä pidä raapia tai muutenkaan nyppiä. Kuulostaa helpolta, vaikkei se sitä aina ole. Ihoa pitäisi kuitenkin olla rikkomatta yhtään enempää kynsillä. Jätä iho siis rauhaan, niin se paranee nopeammin eikä jätä arpia.

Viilennä

Seuraavaksi täytyy varmistaa, ettei iho kutise tai tulehdu. On monia tapoja, joilla auringonpolttamaa ihoa voi viilentää. Voit ottaa esimerkiksi kylmän suihkun tai kylvyn tai käyttää jopa jäitä iholla. Älä myöskään hankaa ihoa pyyhkeillä. Käytä pehmeintä mahdollista pyyhettä ja painele iho sillä kuivaksi suihkun jälkeen.

Kosteuta

Paras voide palaneelle iholle on sellainen, joka on tarkoitettu auringonpolttaman ihon hoitoon. Useimmat näistä voiteista sisältävät aloe veraa, joka antaa viilentävän tunteen ja estää samalla kutinaa.

Nesteytä

Varmista, ettei sinulla ole missään vaiheessa nestehukkaa, niin iho ei kuoriudu. Mitkä tahansa nesteet eivät kuitenkaan auta. Vesi on paras juoma ja syötäväksi käyvät hedelmät ja vihannekset. Kofeiinia, hiilihappoa ja sokeria sisältäviä juomia kannattaa taas välttää.

Leikkaa pois

Jos ihosi kaikesta huolimatta alkaa hilseillä isoina paloina, älä revi sitä pois. Käytä mieluummin saksia ja leikkaa niillä jo irronnut iho pois, kuorimatta sitä kuitenkaan enempää. Levitä sitten iholle antibakteerista voidetta.

Lue pidempi lista täältä.

Lähde: Become Gorgeous

Uutisoimme aiemmin juotavasta aurinkosuojasta, jonka on tarkoitus estää ihon palaminen. Voit lukea jutun täältä.

Kilpailut

Uusimmat