Ahdistaako töissä? Katso, mikä on todellisuudessa stressaavin paikka

17.07.2014 20:15 - Susanna Karttunen

Paikka, missä ihmiset stressaantuvat usein eniten, ei olekaan työpaikka.  

Voisi luulla, että työpaikka deadlineineen ja temppuilevine tietokoneineen olisi kaikessa hektisyydessään stressaavin paikka ihmisille. Uuden tutkimuksen mukaan kuitenkin ihminen saattaa olla vähemmän stressaantunut töissä kuin kotona.

The Pennsylvia State Univerty tutki 122 työssäkäyvää miestä ja naista kolmen päivän ajan. Tutkittujen stressitasoja mitattiin heidän sylkinäytteidensä kortisolipitoisuuksista. Suuri kortisolin määrä kertoo korkeista stressitasoista. Henkilöt kertoivat myös omat arvionsa stressaantuneisuudestaan pitkin päivää.

Vaikka koehenkilöiden omien arvioiden mukaan he olivat eniten stressaantuneita töissä, kertoivat kortisolitasomittaukset muuta. Korkeimmat stressitasot henkilöillä näytti olevan kotona.

Kun tätä yllättävää tutkimustulosta miettii vähän aikaa, kuulostaa se kuitenkin loogiselta. Työpaikalla saatetaan stressata, mutta stressin kohteita on usein vain yksi, kuten tunnin päässä häämöttävä deadline. Kotona stressin aiheuttajia on taas vaikka muille jakaa. Tiskit pitää tiskata, pyykki pestä, vastata viesteihin ja pitäisi vielä kuntoillakin.

Uutisoimme aiemmin keinoista lievittää stressiä. Artikkeliin pääset tästä.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat