Potkut voivat olla myös hyvä asia - lue miksi

11.08.2014 11:07 - Susanna Karttunen

Potkujen saaminen tuntuu usein kurjalta, mutta asian voi nähdä myös hyvänä asiana. Tarjolla on nyt paljon mahdollisuuksia.

On suuri shokki, kun työsuhde päättyy yllättäen potkuihin tai lomautukseen. Itsensä tuntee epäonnistuneeksi ja koko elämä voi tuntua yhtäkkiä tyhjältä. Potkujen saamisen voi kuitenkin kääntää positiiviseksi kokemukseksi. Alle on listattu muutamia potkujen saamisen hyviä seurauksia.

Opit selviytymään haasteista

Surussa rypemisen sijasta kannattaa ottaa itseään niskasta kiinni ja laittaa työhakemuksia moniin eri paikkoihin. Kun saat uuden työn, onnistumisen tunne on hieno. Kokemus opettaa muuntumaan sekä selättämään takaiskut ja haasteet.

Sinulla on aikaa ja arvioida työpolkusi

Nyt sinulla on aikaa ottaa askel taaksepäin ja miettiä, tekeekö valitsemasi urapolku sinut onnelliseksi. Kysy itseltäsi onko tämä juuri sitä, mitä haluat elämässäsi tehdä. Kun on vakituisessa työsuhteessa, ei ole yhtä helppoa punnita näitä asioita, sillä kyseiseen työpaikkaan on helppo jäädä.

Saat tilaisuuden olla oma pomosi

Useat haaveilevat omasta yrityksestä ja omana pomonaan olemisesta. Jos olet aina miettinyt, kuinka upeaa olisi perustaa oma yritys, nyt on hyvä aika tehdä unelmista totta.

Saatat päätyä mahtavaan työhön, jota et olisi ennen harkinnut

Kun on vakituisessa työpaikassa, ei välttämättä pysy kärryillä hyvistä työtarjouksista. Työttömänä ollessa nämä mahdollisuudet eivät mitä luultavimmin mene ohi, sillä työtarjouksia pitää jatkuvasti silmällä.

Sinulle saatetaan tarjota erilaista työtä, jonka vastaanottamista olisit ennen harkinnut. Nyt sinun on kuitenkin helpompi ottaa riski ja kokeilla, miltä tällaisen työn tekeminen tuntuu. Saattaa olla, että päädyt elämäsi parhaimpaan työhön.

Uutisoimme aiemmin vinkeistä, joiden avulla teet hyvän vaikutuksen työhaastattelussa. Lue artikkeli täältä.

Lähde: New York Post

Kilpailut

Uusimmat