Viisi ruoka-ainetta, joita laihduttajan kannattaa syödä

26.08.2014 13:55 - Katariina Näreaho

Oikeanlainen ruoka on avainasemassa kun kyse on painonpudotuksesta.  

Jos haluat laihtua tai pysyä hoikkana, on syytä kiinnittää huomiota ruokavalioon. Joillakin ruoka-aineilla on laihduttamisen kannalta tärkeitä ominaisuuksia, joita kannattaakin ruokaillessa suosia.

1. Kaneli

Jopa pieni määrä kanelia auttaa tasoittamaan verensokeria ja hillitsemään mielihaluja. Se myös kiihdyttää aineenvaihduntaa, joten ripottele kanelia aamukahviisi tai aamiaissmoothien joukkoon.

2. Omena

Omenat sisältävät runsaasti pektiiniä, liukoista kuitua, joka pitää olon kylläisenä ja nälän loitolla. Omena onkin oiva välipala.

3. Vihreä tee

Vihreällä teellä on runsaasti terveysvaikutuksia. Se muun muassa kiihdyttää aineenvaihduntaa ja tyydyttää ruokahalua.

4. Peruna

Vaikka peruna sisältää hiilihydraatteja, ei sitä kannata jättää ruokavaliostaan pois. Peruna sisältää paljon kuitua, mutta on vähäkalorinen, joten sitä on hyvä syödä. Lisäksi peruna on täyttävää ja pitää olon pitkään kylläisenä.

5. Keitto

Keitot ovat terveellisiä, täyttäviä ja vähäkalorisia. Pidä huoli, että keitossa ei ole liikaa natriumia. Tee itse iso kattilallinen kasvissosekeittoa ja laita annoksittain pakkaseen. Kun nälkä yllättää, voit ottaa valmiin aterian pakastimesta ja sulattaa kattilassa.

Laihduttajan ei kannata unohtaa terveellisiä rasvoja! Mistä hyviä rasvoja saa ja mitä ne elimistölle tekevät, lue täältä.

Lue myös: Yhden päivän dieetti, jolla hoikistut hetkessä

Lähde: Fitsugar

Kilpailut

Uusimmat