Kumpi kannattaa laihduttamisessa: Karppaus vai rasvaisten ruokien jättäminen?

06.09.2014 20:15 - Susanna Karttunen

Useat laihduttajat yrittävät vältellä joko hiilihydraatteja tai rasvaa. Tiedätkö kumpi on painonpudotuksen kannalta tehokkaampi vaihtoehto?

Tuoreen tutkimuksen mukaan vähähiilihydraattinen ruokavalio on rasvan välttelemistä parempi vaihtoehto. Karppaus paitsi auttaa pääsemään tehokkaammin eroon kiloista, myös vähentää enemmän sydän- ja verisuonitautien riskiä. Terveellisten tyydyttämättömien rasvojen nauttiminen voi jopa tehostaa painonpudotusta karppauksen yhteydessä.

Vaikka karppaus kuulostaakin houkuttelevalta, ei kaikkia hiilihydraatteja kannata jättää. Tutkimuksen koehenkilöt rajoittivat hiilareiden päiväkulutuksen 40 grammaan, joka on saman verran kuin neljässä täysjyväleipäpalassa. He saivat myös syödä hyödyllisiä hiilihydraatteja, kuten vihanneksia, niin paljon kuin halusivat.

- Tärkeää on se, mistä syömänsä hiilihydraatit saa. Jos suurin osa syömistä hiilihydraateistasi tulevat vihanneksista hedelmistä, eikä valkoisen riisin ja perunan kaltaisista ruoista, sydän- ja verisuonitaudin riski ja paino luultavasti alenevat, ravitsemustutkija Lydia A. Bazzano kertoo.

Uutisoimme aiemmin hiilihydraatteihin liittyvistä myyteistä. Lue artikkeli täältä.

Lähde: Women's Health

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat