Syö myös jälkiruoka – vinkit laihduttajan ravintolaillalliselle

09.10.2014 15:09 - Linda Arponen

Ravintolassa syöntiä ei onneksi tarvitse lopettaa dieetin ajaksi.

Aloititko juuri laihdutuskuurin, mutta joudut kuitenkin menemään ulos syömään? Hätä ei ole tämän näköinen, sillä ravintolassa syömisestä voi selvitä painonpudottajakin, kunhan tietää oikeat keinot.

Älä unohda kasviksia

Vaikka söisitkin alkupalaksi salaatin, varmista, että pääruokasi lisukkeena on myös kasviksia. Muista, ettei perunaa lasketa. Kun syöt ruoan kanssa kuitupitoisia kasviksia, tulet nopeammin kylläiseksi ja saat hillittyä ylensyöntiä. Muista kuitenkin varmistaa, että lopetat syömisen silloin, kun alat tuntea olosi kylläiseksi.

Rajoita salaattikastikkeiden käyttöä

Salaatin syönti voi olla viisasta, mutta ikävä kyllä kalorit piilevät monissa paikoissa, kuten salaattikastikkeissa. Vältä siis parhaasi mukaan kaikkia rasvaisia perussalaattikastikkeita ja valitse mausteeksi mieluummin tavallinen oliiviöljy ja balsamiviinietikka.

Ole tarkkana valmistusmenetelmien kanssa

Esimerkiksi kana voi olla hyvä lihavalinta, mutta mikäli se on leivitetty, friteerattu, paistettu tai jollakin muulla tavalla kuorrutettu, on siinä takuuvarmasti myös runsaasti kaloreita. Valitse mieluummin vähempikalorinen valmistustapa, kuten höyrytetty, grillattu tai paahdettu ruoka.

Älä juo kaloreita

Myös juomien kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä nekin voivat olla kaloripommeja. Valitse siis juoma, jossa ei ole lisättyjä sokereita.

Syö jälkiruokaa

Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, niin jälkiruoan syöminen ei ole ainoastaan pahasta. Näin siksi, että jos syöt muutaman lusikallisen jälkiruokaa, pysyt todennäköisemmin laihdutussuunnitelmassasi kiinni kuin silloin, jos syöt paketin keksejä treenin jälkeen. Valitse siis pieni ja erityinen jälkiruoka, syö sitä muutaman lusikallisen verran ja tilaa lasku.

Lue myös: Syömisestä apua laihdutukseen? 5 ruokaa, jotka pudottavat painoa

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat