Haaveissa nopea nukahtaminen? 8 ruokaa, joita ei pidä syödä illalla

10.10.2014 19:15 - Linda Arponen

Jos et halua valvoa turhaan, kannattaa varoa muitakin valvottavia ruoka-aineita kuin kahvia.

Jos jatkuvasti ihmettelet huonoa unensaantiasi ja närästys pitää sinua hereillä, kannattaa tarkkailla sitä, mitä pistät suuhusi ennen nukkumaanmenoa. Yleisesti ottaen illalla ei kannattaisi syödä enää paljoa, mutta mikäli kuitenkin jotain vielä syöt, yritä välttää edes seuraavia ruoka-aineita:

Alkoholi

Alkoholi rentouttaa läpän, joka yhdistävää vatsalaukun ja ruokatorven. Kun näin tapahtuu, elimistö ei kykene pitämään ruokaa yhtä hyvin siellä, missä sen kuuluu olla. Alkoholin nauttiminen ennen nukkumaanmenoa voi siis pahentaa refluksitaudin oireita.

Virvoitusjuomat

Virvoitusjuomat sisältävät runsaasti happoja, jotka voivat aiheuttaa samanlaisia oireita kuin alkoholi. Lisäksi vatsalaukun paine saattaa kasvaa.

Rasvaiset ruoat

Näihin kuuluvat kaikenlaiset niin sanotut lohturuoat, kuten jäätelö, keksit ja hampurilaiset. Vaikka nekin rentouttavat, voivat ne myös tulla samalla helpommin ylös.

Suklaa

Suklaa sisältää myös paljon rasvaa, kuten myös kofeiinia ja vähemmän tunnettua piristettä nimeltään teobromiini, joka tuplaa vahingon.

Juusto

Myös juustot ovat rasvaisia, mutta mikäli haluat silti jotakin niistä syödä, valitse esimerkiksi kova parmesanjuusto, jolla on vähemmän refluksia aiheuttavia ominaisuuksia kuin esimerkiksi pehmeällä fetalla ja mozzarellalla.

Pähkinät

Kun on kyse refluksitaudista, myös pähkinöiden terveelliset rasvat voivat haitata ja pitää hereillä. Cashewpähkinät, saksanpähkinät, maapähkinät ja macadamiapähkinät ovat pahimpia, kun taas pistaasipähkinät ja mantelit ovat hiukan parempia.

Sitrushedelmät

Sitrushedelmät ovat happamia, joten lasillinen appelsiinimehua kannattaa säästää aamuun. Omenoilla voi olla myös samankaltaisia vatsaa häiritseviä vaikutuksia.

Kahvi

Tämä on monille itsestään selvä asia. Kahvi on hapanta ja sen kofeiini aiheuttaa lisäksi ylimääräisiä mahahappoja. Jos haluat välttämättä juoda kahvia illalla, valitse kofeiiniton vaihtoehto.

Olemme kertoneet aiemmin, mitkä ruoat taas auttavat unensaantia. Voit lukea jutun täältä.

Lähde: Prevention

Kilpailut

Uusimmat