Ystävällisyyttä voi jakaa ympärilleen joka päivä – 5 helppoa tapaa

16.11.2014 11:15 - Eeva Rajala

Ihmisen ei aina tarvitse tehdä suuria asioita, jotta kävisi selville hänen hyväntahtoisuutensa.

Usein pienissä asioissa ja teoissa on enemmän voimaa kuin suurissa. Lisäksi pienet teot ovat helpompi toteuttaa. Ne vaativat vähemmän aikaa, rahaa ja suunnittelua. Kiltteydessä ja ystävällisyydessä on monia hyvin puolia. Why Kindness Is Good For You -teoksen kirjoittaneen David Hamiltonin mukaan jokapäiväiset ystävälliset teot sekä lisäävät ihmisen omaa onnellisuutta että alentavat kehossa olevaa tulehdustilaa.

Huffington Post listasi viisi pientä asiaa, jotka jokainen voi tehdä päivittäin. Annetaan ystävällisyyden puhua puolestaan ja parantaa maailmaa.

1) Luo yhteys toiseen ihmiseen

Vapaaehtoiset sosiaaliset teot on tarkoitettu toisten hyväksi. Ne ovat myös tarttuvia ja aiheuttavat pitkäaikaisia parannuksia ihmisen onnellisuuden ja tyytyväisyyden tunteisiin. Henkilökohtainen yhteys voi tarkoittaa vaikka sitä, että autat lasta tekemään kotitehtäviään, tai työtoveria vaikean pulman edessä, tai voit vaikka kantaa jonkun ihmisen painavat matkalaukut. Voit auttaa ihmistä, jonka normaalisti vain ohittaisit päivän aikana.

2) Tee toisen päivästä helpompi

Auttamisen ei välttämättä tarvitse olla kasvotusten auttamista. Tavaroiden palauttaminen niiden oikeille paikoille voi tehdä paljon hyvää esimerkiksi työpaikalla, ruokakaupassa tai kotona. Voit myös lahjoittaa pienen summan rahaa hyväntekeväisyysjärjestölle, jonka toimintaan uskot. Voit myös jättää parkki- tai kahvirahaa automaattien viereen seuraavaa asiakasta varten viestin kera.

3) Käytä omia kykyjäsi

Sinun ei välttämättä tarvitse lahjoittaa rahaa tai tehdä jotain uutta ja erilaista auttaaksesi ja ollaksesi ystävällinen. Voit käyttää omia kykyjäsi hyvän tekemiseen kotoa käsin. Voit tehdä ruokaa, maalata, laulaa, kirjoittaa tai muuta vastaavaa tietäen, että toinen hyötyy siitä.

4) Anna toiselle anteeksi

Anteeksi antamisella on hyviä vaikutuksia ihmiseen. Ihmisen ei tarvitse kieltää tapahtunutta huonoa asiaa, mutta anteeksianto luo usein tervettä ja ystävällistä ilmapiiriä.

5) Siirrä positiivisia ajatuksia muille

Tämä toimii muun muassa meditoimalla, kun tietoisesti siirrät itsestäsi positiivisia ajatuksia ja toiveita toisten elämiin. Tutkimusten mukaan ihmiset tuntevat toisiin paljon enemmän yhteyttä tällaisen meditaation avulla.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat