Hyödynnä vinkit: Valmisruoasta saa tuunattua helposti terveellisen aterian

20.11.2014 09:15 - Susanna Karttunen

Eineksistäkin saa loihdittua ravitsevan aterian tai välipalan nopeasti pienellä vaivalla. Parhaat vinkit koottiin yhteen.

Täydellisessä maailmassa kaikki kokkaisivat päivittäin ulkonäöltään Instagram-kelpoisia upeita aterioita. Kaupasta ostettavat valmisruoat ovat kuitenkin monen arkipäivää. Parilla kikalla onnistut loihtimaan niistäkin ravitsevampia.

Valmispuuro

Pikapuurojen varastoiminen työpöytänsä laatikkoon on varsin viisas idea. Puurolaaduksi kannattaa valita kaurapuuro, johon ei ole lisätty sokeria. Välipalastasi syntyy vielä ravitsevampi ja täyttävämpi, kun lisäät siihen hieman terveellisiä rasvoja, kuten pähkinöitä tai siemeniä. Proteiinia saat myös sekoittamalla joukkoon lusikallisen proteiinijauhetta. Jos sinun tekee mieli makeaa, lisää puuroon tummasuklaahippuja.

Valmiskeitto

Muutamalla lisäyksellä saat muutettua tylsän eineskeiton täyttäväksi ateriaksi parissa minuutissa. Lisää keittoon sitä lämmittäessäsi pakastevihanneksia ja heitä joukkoon myös tähteeksi jäänyttä lihaa tai siemeniä. Koristele halutessasi yrteillä.

Pakasteateria

Pakkasessa säilytettävissä valmisaterioissa on heikosti proteiinia. Sen vuoksi kannattaa valita kasvisvaihtoehto ja lisätä siihen itse esimerkiksi purkkitonnikalaa tuomaan proteiinia.

Uutisoimme aiemmin siitä, onko terveellisempää syödä valmis- vai roskaruokaa. Artikkeliin pääset tästä.

Lähde: Shape

Kilpailut

Uusimmat