Paranna pääkipu syömällä - kolme tehokasta ruoka-ainetta

21.11.2014 13:45 - Reija Saarinen

Tutkimukset ovat osoittaneet, että päänsärkyä voi lääkkeiden sijasta parantaa myös ruoalla.

Pääkipu on inhottava vaiva, on sen aiheuttaja sitten mikä tahansa. Onneksi tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että kipua voit hoitaa myös lääkkeiden lisäksi erilaisilla ruoka-aineita. Kun päätä seuraavan kerran särkee, kannattaa kokeilla jotain seuraavista.

Keitetty peruna

Keitetty peruna on yksi päänsärkyä parantavista ruoka-aineista. Tämä pätee varsinkin silloin, kun särky on alkoholin aiheuttamaa. Alkoholi on nimittäin diureetti, joka aiheuttaa nestehukkaa ja elektrolyyttien kuten kaliumin menetystä. Tämä taas ilmenee päänsärkynä. Perunan syöminen auttaa sillä se sisältää hyvin paljon kaliumia.

Vesimeloni

Yksi suurimmista päänsäryn aiheuttajista on nestehukka. Siksi pillereiden popsimisen sijaan kannattaa kokeilla vesimelonin syömistä. Vesimeloni on nimittäin täynnä nestettä, mikä helpottaa kipua. Saman asian ajavat myös muut paljon vettä sisältävät ruoka-aineet kuten keitot, kurkku, tomaatti sekä lehtikaali.

Kahvi

Kahvi on yksi tunnetuimmista päänsäryn lievittäjistä. Tämä auttaa varsinkin alkoholin aiheuttamaan särkyyn. Alkoholi nimittäin laajentaa verisuonia ja kahvi taas pienentää. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että kahvia ei kannata nauttia kovin suuria määriä, sillä myös kahvi on diureetti ja saattaa liiallisesti nautittuna aiheuttaa päänsärkyä.

Lähde: Boldsky

Kilpailut

Uusimmat