Kiire on vain tekosyy liikkumattomuudelle: Tunnin kävelylenkki viikossa edistää terveyttä

23.01.2015 17:45 - Reetta Haverinen

Tutkijoiden mukaan ihmisten tulisi olla huomattavasti aktiivisempia, jos he tahtovat pysyä terveinä ja elää pidempään. Tämä ei kuitenkaan tarkoita tuntien mittaisia kuntosalitreenejä, vaan jo lyhyet liikuntasessiot vähentävät ennenaikaisen kuolemanriskiä.

Huolestuttavan monet aikuiset eivät liiku tarpeeksi vedoten kiireeseen ja pitkiin työpäiviin. On kuitenkin täysin turhaa laiminlyödä päivän liikuntasuoritus tiukan aikataulun vuoksi. Oman hyvinvoinnin parantamiseen ei vaadita tuntien hikitreenejä, sillä asiantuntijoiden mukaan lyhyt, jopa noin 20 minuutin mittainen kuntoilutuokio edistää terveyttä ja lisää hyvinvointia.

Jos aikaa kuntoilulle ei ole, on lyhyiden fyysisten aktiviteettien harrastaminen päivän mittaan sitäkin tärkeämpää: portaiden nousu, kauppaan kävely tai työpisteellä venyttely. Jopa mitättömän pieniltä tuntuvat fyysiset aktiviteetit edistävät hyvinvointia ja jaksamista: maltillisia liikuntasuorituksia ei tarvitse kerryttää viikkoon kuin tunnin verran, kun aktiivisuudesta alkaa jo kehittyä terveydellisiä hyötyjä.

Laaja tutkimus, johon osallistui 250 000 50-71-vuotiasta amerikkalaista, paljastaa, että alle tunti rauhallista liikuntaa viikossa voi vähentää ennenaikaisen kuolemanriskiä jopa 15 prosentilla.

Kuka tahansa pystyy siten edistämään terveyttään liikunnan keinoin - ajan puute on vain teko syy!

Lähde: Daily Mail

Tiesitkö, että liikkumattomuus on ihmisille haitallisempaa kuin ylipaino? Lue artikkelimme aiheesta täältä.

Kilpailut

Uusimmat