Omega-3-rasvahaposta löytyi uusi hyöty - koskee vain naisia

25.08.2015 13:45 - Senni Loikala

Kalaöljystä tiedetään olevan apua terveydelle ja nyt australialaiset tutkijat selvittivät siitä uuden hyödyn. 

Kalaöljyn nauttimisesta ravintolisänä saattaa olla hyötyä erityisesti raskaana oleville naisille. Tuoreen australialaisen tutkimuksen mukaan gramma kalaöljyä päivässä pidentää raskautta keskimäärin kahdella päivällä. Se vähentää riskiä ennenaikaiseen synnytykseen.

- Huomasimme, että muutos raskauden kestossa johti siihen, että ennen 34 raskausviikkoa syntyneiden vauvojen määrä puolittui, professori Maria Makrides SAHMRI-tutkimuslaitokselta kertoo.

Vaikeudet vältettävissä

Keskosena syntyneillä pienokaisilla on usein suuria terveysriskejä ja he vaativat intensiivistä hoitoa terveydenhoitoalan ammattilaisilta.  

- He eivät yleensä pysty hengittämään kunnolla ja joskus heillä on kehityshäiriöitä kasvaessaan, joten lapselle, perheelle ja yhteiskunnalle aiheutuva taakka on usein melko suuri, Makrides sanoo.

Tutkimuksesta selvisi myös, ettei kalaöljystä sen sijaan ole apua synnytyksen jälkeiseen masennukseen, kuten aiemmin oltiin luultu. Tutkimukseen osallistui 2500 raskaana olevaa naista. Tulokset kalaöljyn ennaltaehkäisevästä vaikutuksesta ennenaikaiseen synnytykseen aiotaan vielä vahvistaa suuremmalla jatkotutkimuksella.

Omega-3-rasvahaposta löytyi hiljattain toinenkin upea hyöty. Pääset lukemaan siitä tästä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat