Kuva: Fotolia

Seksihalut kateissa? 5 syötävää, jotka auttavat

08.12.2015 18:45 - Reetta Haverinen

Seksuaalista halukkuutta voi kohentaa myös luonnontuotteiden avulla.

Jos makuuhuone-elämässäsi on parantamisen varaa, ei sinun välttämättä tarvitse varata aikaa seksuaaliterapeutille. Halukkuutesi saattaa olla kiinni hormoneistasi, jotka eivät syystä tai toisesta ole tasapainossa. Voit saada asian kuitenkin korjattua jopa ilman apteekki- tai lääkärikäyntiä. 

Muutamilla luonnontuotteilla on todettu olevan vaikutusta kehon hormonituotantoon ja seksuaaliseen halukkuuteen. Jos tahdot antaa luonnon omille lemmenlääkkeille mahdollisuuden, suuntaa samantien ostoksille ja täytä kauppakorisi seuraavilla tuotteilla:

Osteri

Osterit sisältävät sinkkiä, jonka avulla ihmiskeho tuottaa testosteronihormonia. Testosteroni auttaa säätelemään seksuaalista halukkuutta. Jos testosteronitasot ovat päässeet putoamaan, voi makuuhuoneen puolellakin olla varsin hiljaista.

Ashwagandha

Ashwagandha on yksi maailman kuuluisimmista lemmenrohdoista. Tämän luontaistuotekaupoissa myytävän rohdon uskotaan lisäävän seksuaalista halukkuutta ja auttavan myös lievittämään stressiä ja parantamaan fyysistä suorituskykyä.

Maca

Perussa kasvava ravintorikas kasvi, jota myyvät monet luontaistuotekaupat, on oikea lemmenlääke. Maca tunnetaan myös nimellä Perun ginseng. Sillä on paljon samanlaisia ominaisuuksia ginsengin kanssa, joka on voimakas adaptogeeni. Maca parantaa niin henkistä kuin fyysistäkin suorituskykyä ja lisää elinvoimaisuutta. Macan uskotaan myös parantavan sekä miesten että naisten hedelmällisyyttä ja lisäävän seksuaalista halukkuutta makuuhuoneen puolella.

Avocado

Avocadon sisältämät Omega-3-rasvahapot laittavat sutinaa vällyjen väliin. Myös terveellisiä hivenaineita ja vitamiineja pullollaan oleva avocado voi vaikuttaa mielialaan positiivisella tavalla ja antaa energiaa petipuuhia varten. Lisäksi avocadon syöminen suojaa sydänsairauksilta ja auttaa alentamaan kolesterolia.

Goji-marja

Goji-marjaa on käytetty kiinalaisessa lääketieteessä runsaasti. Marjan on uskottu ylläpitävän vastustuskykyä ja lisäävän seksuaalista halukkuutta. Kun ripottelet goji-marjoja vaikka aamupuuroosi, voi olla, että illalla makuuhuoneessa tunnelma on viriilimpi kuin pitkään aikaan!


Lue myös: Eikö seksi kiinnosta? Yllättäviä ruoka-aineita, jotka tappavat miehen seksihalut

Lähteet: Ruohonjuuri, LifeLuontainen terveys, Health.com

Kilpailut

Uusimmat