Oletko altis painajaisille? 3 piirrettä kertovat

06.02.2015 16:15 - Heli Thoren

Tutkimus selvitti ihmistyypit, jotka näkevät painajaisia muita helpommin.

Heräsitkö taas viime yönä pahaan uneen? Näetkö niitä usein? Tuore tutkimus tutki unta sekä sen laatua ja teki hyviä havaintoja painajaisista ja unista yleensä. Testaa ja katso kuulutko riskiryhmään nähdä painajaisia tavallista enemmän.

Tutkijat kokosivat kolme piirrettä, joiden todettiin altistavan pahoille unille:

- Migreeni

- Uniapnea

- Masennus

Tutkijat kertovat, että myös yliväsymys ja ahdistuneisuus voivat aiheuttaa painajaisia ja heikentää unenlaatua. Myös voimakas stressi voi näkyä lisääntyneinä painajaisina. Tutkijoiden mukaan elämää tulisi rauhoittaa, jos painajaiset vaivaavat. Myös masennuksen lääkehoito voi auttaa myös vaivaaviin painajaisiin.

Voimia unista

Tutkimus selvitti unen vaikutuksia mieleemme muutenkin. Sen mukaan unet todella antavat meille taitoja ja voimia, jotka voivat tuntua hyvin todenmukaisilta. Esimerkiksi halvaantuneet ihmiset näkevät unia, joissa he kävelevät ja juoksevat - vaikka he eivät olisi koskaan kyenneet tekemään niin.

Viestejä tuonpuoleisesta

Tutkimuksessa kävi ilmi, että ihmiset, jotka ovat hiljattain menettäneet rakkaansa, näkevät erilaisia unia kuin muut. He näkevät edesmenneistä rakkaista unta, jossa he ovat jälleen yhdessä. He myös näkevät rauhallisia ja lohduttavia unia kuin myös saavat unissa viestejä rakkailtaan.


Lue myös: Kuinka paljon juuri sinä tarvitset unta?


Lähde: The Insomnia Blog

Kilpailut

Uusimmat