Onnellisuus ei vaadi suuria - katso vinkit toimivaan parisuhteeseen

03.12.2013 20:15 - Reija Saarinen

Parisuhde on asia, jonka eteen kannattaa tehdä töitä. Onneksi arjen pienillä valinnoilla voi saada suhteen toimimaan paremmin.  

1. Menkää yhdessä nukkumaan.

Jos aikataulunne vain sallivat, suunnatkaa sänkyyn samaan aikaan. Tämä pieni asia tiivistää suhdettanne, ja saatte joka ilta myös mahdollisuuden pieneen flirttiin.

2. Tee kumppanisi olo turvalliseksi.

Jokainen meistä haluaa tuntea olonsa turvalliseksi, varsinkin parisuhteessa. Tee siis kumppanisi olo mukavaksi niin henkisesti kuin fyysisestikin. Tämä on tärkeää siitä syystä, että silloin, kun elämä potkii päähän, sinulla on kumppani johon voit luottaa.

3. Tarjoa kumppanillesi apua kun hän sitä tarvitsee.

Ole kumppanisi tukena tilanteessa kuin tilanteessa. Auta myös niissä arjen pienissä asioissa. Pienikin asia on nimittäin suuri osoitus rakkaudestasi.

4. Opettele kuuntelemaan kumppaniasi.

Kuuntele kumppaniasi myös arjen keskellä. Omien tuntojen purkaminen on tärkeää, ja auttaa meitä voimaan paremmin. Kannusta siis kumppaniasi avautumaan ja muista olla läsnä ja kuunnella.

5. Panosta pieniin asioihin.

Panosta suhteessanne pieniin asioihin. Kerro rakkaudestasi tai anna suukko. Nämä pienet asiat voivat tuntua vähäpätöisiltä, mutta todellisuudessa ne saavat kumppanisi tuntemaan itsensä rakastetuksi.

6. Kiitä kumppaniasi.

Kiitä omaa rakastasi asioista, joita hän tekee. Jos kumppanisi tekee ruokaa tai vaihtaa autoon renkaat, on hän ansainnut kiitoksen. Voit myös joskus astua kumppanisi saappaisiin ja tehdä vastavuoroisesti niitä asioita, joita kumppanisi yleensä hoitaa.

7. Tee ehdotuksia.

Älä aseta kumppanillesi suoria vaatimuksia, vaan ehdota. Anna hänelle aikaa ajatella ehdotustasi, jolloin pääsette paremmin molempia miellyttävään ratkaisuun. Turha vaatimusten tekeminen vain kiristää välejänne.

8. Huolehdi rakkaastasi.

Kun kumppanisi sairastaa, pidä hänestä huoli. Tee ruokaa ja anna halaus. Rakkaasi olon helpottaminen ja rakkauden osoittaminen saa hänen olonsa tuntumaan hetkessä paremmalta.

Lähde: Psychology today

Kilpailut

Uusimmat