Pystyisitkö elämään vuoden ilman sokeria? Amerikkalaisperhe näyttää mallia

10.04.2014 14:45 - Senni Loikala

Sokeria tai keinotekoisia makeutusaineita on monissa tuotteissa, joita käytämme päivittäin. Amerikkalaisperhe päätti elää ilman makeutettuja ruokia vuoden ajan. Se on haasteena suuri, muttei mahdoton.

Voisi uskoa, että eläminen ilman sokeroituja tuotteita lapsiperheessä olisi lähes mahdotonta. Amerikkalaisäiti Eve Schaub kuitenkin päätti ottaa haasteen vastaan ymmärrettyään, miten paljon lisättyä sokeria on täysin arkisissa ja yllättävissä tuotteissa.

Schaubin aviomies oli mukana juonessa. Perheen 6- ja 11-vuotiaat lapset tottuivat pian uuteen elämäntapaan, vaikka he tiesivät syntymäpäiviensä ja joulujensa ruokapöytien antimien näyttävän erilaisilta jatkossa.

Kun jätetään lisättyä sokeria sisältävät tuotteet pois, joutuu yllättymään kaupoissa. Niin monet tuotteet nimittäin sisältävät sokeria tai siihen verrattavia ainesosia, kuten hunajaa, melassia, vaahterasiirappia, isoglukoosia ja muita keinotekoisia makeutusaineita. Schaubin mukaan kuluttajan on vaikea olla tietoinen niistä kaikista.

Schaub kertoo, ettei hän pystynyt löytämään kaupoista sokeritonta majoneesia. Pekonia, joka ei sisältäisi makeutusaineita, hän joutui etsimään kissojen ja koirien kanssa. Muun muassa majoneesit ja leivät perheenäiti teki itse vuoden ajan.

Pieniä myönnytyksiä Shaubien perheessä tehtiin. Välillä vanhemmat esimerkiksi nauttivat lasillisen punaviiniä, vaikka siinä on hieman sokeria. Kerran kuussa perhe söi jälkiruoan aterioidessaan.

Vuoden aikana perhe kertoo voineensa aiempaa paremmin. He sairastivat omien sanojensa mukaan vähemmän, tervehtyivät nopeammin, ja lapset olivat aiempaa vähemmän poissa koulusta. Herkut, jotka ennen näyttivät houkuttelevilta, alkoivat näyttää jokaisen silmissä luontaantyöntäviltä.

Eläminen ilman sokeroituja tuotteita ei Schaubin mukaan tarvitse tulla kalliiksi. Elämäntapa ei myöskään tarkoita, että täytyisi asioida vain erityiskaupoissa, vaan tavallisista marketeista voi löytää tarvitsemansa sokeroimattomat tuotteet.

Kerroimme aiemmin, kuinka hurjia vaikutuksella sokerilla voi olla terveyteesi. Se esimerkiksi aktivoi aivoja samalla tavalla kuin kokaiini. Pääset tarkistamaan sokeritietoutesi täältä.

Lähde: news.com.au

Kilpailut

Uusimmat